Poliisi valvoo Meripäivillä dronejen käyttöä — Vaarallisesta lennättämisestä voi saada sakkoja, laite saatetaan myös takavarikoida

Kaakkois-Suomen poliisi kehottaa juhlaväkeä käyttämään julkisia kulkuneuvoja festivaalin aikana.

Anssi Kemppinen, Anssi kemppinen

Poliisi valvoo dronejen käyttöä Kotkan Meripäivillä.
Poliisi valvoo dronejen käyttöä Kotkan Meripäivillä.

Kaakkois-Suomen poliisi pyytää ihmisiä käyttämään mahdollisimman paljon julkisia kulkuneuvoja Kotkan Meripäivien aikana varsinkin torstaina 26.7., jolloin ohjelmassa on avajaisparaati kello 18.

Tapahtuman aikana Kotkansaaren liikenne tulee ruuhkautumaan. Lisäksi Keskuskatu ja sen risteykset sekä osa Koulukadusta suljetaan paraatin ajaksi.

Poliisi kehottaa myös huomioimaan tieliikenteessä meripäiväjuoksun, joka järjestetään torstaina 26.7. kello 13 alkaen. Juoksun aikana liikennettä ohjataan liikenteenohjaajien toimesta. Juoksun reitti on luettavissa osoitteesta www.meripaivajuoksu.fi.

Veneilijöitä puolestaan pyydetään ottamaan huomioon merelliset kisatapahtumat lauantaina 28.7.

Meripäiväparaatin varrella asuvia muistutetaan varovaisuudesta ikkunoissa ja parvekkeilla. Putoavat juomapullot tai muut esineet voivat aiheuttaa vahinkoja kadulla paraatia seuraavalle yleisölle.

Drone voidaan takavarikoida

Poliisi valvoo myös kauko-ohjattavien ilma-alusten eli dronejen käyttöä. Dronella voi ottaa videokuvaa korkeuksista käsin.

Poliisi kehottaa dronen käyttäjiä lukemaan laitteita koskevat määräykset Trafin sivuilta. Poliisi voi kieltää ilma-alusten käytön, jos siitä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Vääränlainen käyttäminen käsitellään ilmailurikkomuksena, josta voidaan ilmailulain perusteella määrätä rangaistukseksi sakkoa. Drone voidaan takavarikoida rikoksentekovälineenä. Erityisesti yleisömassojen päällä lennättämisen voidaan katsoa vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Jukka Lehtoranta

Poliisi pyytää huomioimaan tieliikenteessä meripäiväjuoksun, joka järjestetään torstaina 26.7. kello 13 alkaen.

Poliisiasema palvelee Meripäivillä joka päivä

Kotkan poliisiasema palvelee Meripäivien aikana päivittäin. Rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna torstaina kello 9—16.15, perjantaina kello 9—17, lauantaina kello 8—17 ja sunnuntaina kello 8—16.

Poliisilaitoksen puhelinnumerot ovat 0295 414 500 ja 0295 414 501. Rikosilmoituksia voi tehdä myös sähköisesti osoitteessa www.poliisi.fi.

Kotkan poliisiaseman löytötavaratoimisto on avoinna samaan aikaan kuin ilmoitusten vastaanotto. Kiireellisissä tapauksissa on aina otettava yhteys hätäkeskukseen numeroon 112.