Kaupallinen yhteistyö | Musti ja Mirri Hamina

Silitä karvaista kaveria mieluummin kuin älypuhelinta – joulu on hyvää aikaa opetella rauhoittumaan yhdessä lemmikin kanssa

Lemmikit kaipaavat mukavaa yhdessäoloa siinä missä ihmisetkin. Sopivan aktiivinen elämä ja kommunikaatio auttavat lemmikkejä sopeutumaan ihmisten elämään, muistuttaa Haminan Musti ja Mirri -liikkeen yrittäjä Satu Piispa.

Silitä karvaista kaveria mieluummin kuin älypuhelinta – joulu on hyvää aikaa opetella rauhoittumaan yhdessä lemmikin kanssa

Haminan Musti ja Mirri -liikkeen yrittäjällä Satu Piispalla on jouluksi – tai oikeastaan miksi ajankohdaksi vain – yksi toive kaikille lemmikinomistajille.

- Olkaa lemmikkienne kanssa. Istukaa sohvan sijaan lattialla, silitelkää ja viettäkää kivaa yhteistä aikaa. Se antaa sekä lemmikille että ihmiselle paljon. Enemmän ainakin kuin älypuhelimen käyttäminen, Piispa naurahtaa.

Ihmisten tiedetäänkin tutkimusten mukaan rauhoittuvan lemmikkiä silittäessä, mutta sama pätee myös toisinpäin.

- Lemmikit ovat todella hyviä peilaamaan meitä ja käyttäytyminen tarttuu. Aika usein on niin, että lemmikin ei-toivottu käytös johtuu oikeastaan vain siitä, että ihmisen ja eläimen välisessä kommunikaatiossa on katkoksia, Piispa selittää.

M ja M 2.jpg

Pentutreffeillä opetellaan elämää

30-vuotissyntymäpäiviä viettävä Musti ja Mirri -ketju kampanjoi parhaillaan lemmikkiystävällisen Suomen puolesta.

Piispan mukaan lemmikkiystävällisyys syntyy monista pienistä teoista, joita niin lemmikinomistajat kuin lemmikittömät voivat olla toteuttamassa. Kaikki lähtee hänen mukaansa siitä, että lemmikeille annetaan mahdollisuus oppia elämään ihmisten maailmassa.

- Ei sen tarvitse olla mitään huippuunsa vietyä tottelevaisuuskoulutusta, vaan tavalliset, hyvät käytöstavat riittävät. Se on vastuullisuutta lemmikkiä ja muita ihmisiä kohtaan, Piispa tiivistää.

Haminan Mustissa ja Mirrissä tätä tuetaan muun muassa joka viikko järjestettävillä pentutreffeillä. Niille ovat tervetulleita kaikki koiranpennut, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen uudessa kodissa. Yläikäraja on viisi kuukautta.

Treffeillä pienille ja isoille pennuille on liikkeessä omat aitauksensa, joissa voi turvallisesti olla ja leikkiä toisten koirien kanssa.

- Yhteisissä tapaamisissa koirat oppivat elämää toisten kanssa ja toisenlaisissa tiloissa. Se myös kuluttaa koirilta paljon energiaa, kun ne joutuvat käyttämään päätään ja sopeutumaan uusiin tilanteisiin. Joskus koirilta tuntuu nousevan savu korvista, kun ne miettivät, miten täällä ollaankaan, Piispa hymyilee.

M ja M1.jpg

Huomaavaisuutta hihnan molemmissa päissä

Lemmikkiystävällisyys on Piispan mukaan myös huomaavaisuutta toisia ihmisiä kohtaan. Esimerkiksi koirankakat on syytä kerätä pois asianmukaisesti, Piispa sanoo.

- Jokainen lemmikinomistaja voi vaikuttaa käytöksellään siihen, miten lemmikkejä kohdellaan ja kohdataan.

Mustissa ja Mirrissä lemmikkiystävällisyyttä edesautetaan myös tuotetasolla: myynnissä olevat tuotteet ovat laadukkaita ja vastuullisesti valmistettuja.

Haminan Musti ja Mirri -liikkeeseen saa tulla Piispan mukaan käymään vaikka kokonaan ilman ostoaikeita, sillä kaupassa asiointi on lemmikille hyvää harjoitusta sosiaaliseen elämään.

- Emmekä ole yhtään pahoillamme, että pääsemme silittelemään uusia koiranpentuja, Piispa nauraa.

M ja M 3.jpg

Musti ja Mirri

Musti ja Mirri -liike on erikoistunut lemmikkieläintarvikkeisiin. Koirien ja kissojen tarvikkeiden lisäksi liikkeestä löytyy tuotteita muun maussa pieneläimille, linnuille ja akvaarioon.

Haminan Musti ja Mirri -liike sijaitsee Fredrikinkadulla.

Katso lisää: mustijamirri.fi

mustijamirri_logo.jpg