Kaupallinen yhteistyö | K-Supermarket Kanuuna

Kanuunan kauppias Ville Meronen säästää sähkössä, muttei valikoimassa - ”Ajassa mennään 40 vuotta eteenpäin”

Täysin uusittu Haminan K-Supermarket Kanuuna avaa ovensa tämän viikon torstaina. Kauppias Ville Merosen mukaan asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia ruoan alkuperästä.

Haminan K-Supermarket Kanuunan kauppias Ville Meronen ja koko kaupan
henkilöstö ovat innoissaan täysin remontoiduista ajanmukaisista tiloista.
Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on huomioitu kaupassa mahdollisimman
monessa kohdassa, Meronen kertoo.
Haminan K-Supermarket Kanuunan kauppias Ville Meronen ja koko kaupan henkilöstö ovat innoissaan täysin remontoiduista ajanmukaisista tiloista. Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys on huomioitu kaupassa mahdollisimman monessa kohdassa, Meronen kertoo.

Haminan K-Supermarket Kanuunassa on paiskittu viime ajat pitkää päivää. Täydellisesti remontoitu kauppa avaa ovensa jälleen asiakkaille tämän viikon torstaina.

Kauppias Ville Meronen luonnehtii puoli vuotta kestänyttä remonttia totaaliseksi.
- Ajassa mennään kerralla 40 vuotta eteenpäin. Kaikki on uudistettu talotekniikasta kaupan laitteisiin asti. Käytännössä vain ulkoseinät jäivät paikoilleen.

Meronen sanoo odottavansa jo malttamattomana avajaispäivää ja sitä, että asiakkaat näkevät kaupassa tapahtuneet muutokset.

Kaikkia muutoksia ei tosin huomaa välttämättä heti ensisilmäyksellä.

Esimerkiksi valaistus on vaihdettu perinteisistä loisteputkista erittäin energiaa säästäviin led-valoihin ja kaupan kylmälaitteistot viilentyvät ympäristöystävällisesti hiilidioksidin avulla. Useimmissa kylmäkalusteissa on ovet tai jos niitä ei ole, viileä ja lämmin ilma pysyvät toisistaan erossa ilmaverhotekniikalla.

Merosen mukaan kauppakiinteistö on lämmön suhteen lähes omavarainen, sillä lämmöntalteenottojärjestelmä kerää laitteista tulevan lämmön ja kierrättää sen kauppaan takaisin.

Energiatehokkuus on ollut koko remontin keskeisimpiä asioita, Meronen sanoo. 
- Meille ympäristöystävällisyys on yksi tärkeimmistä arvoista, sillä minusta kaupan pitää kantaa oma osuutensa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Taloudelliset säästöt tulevat sivutuotteena.

Ruokatrendit muuttuvat vauhdilla

Kaupan hyllyillä täysremontti näkyy kasvaneena tuotevalikoimana. Jos jokin asiakkaan kaipaama tuote puuttuu, kauppias toivoo siitä suoraa palautetta.
- Hyvin herkällä korvalla kuunnellaan toiveita ja tuodaan uusia tuotteita valikoimiin, Meronen lupaa.

Valikoimaan vaikuttavat osaltaan ruokatrendit, jotka muuttuvat kauppiaan arvion mukaan nykyisin hurjaa vauhtia. Tällä hetkellä pinnalla ovat erityisesti niin sanottu superfood, etniset ruoat ja kasvisruoka.
- Onneksi minulla on jokaisella osastolla hyvät vastaavat, jotka pitävät valikoiman ajan tasalla. Kaikkea ei pystyisi itse mitenkään seuraamaan, Meronen myöntää.

Hän on erityisen tyytyväinen siitä, että asiakkaiden tuotetietoisuus on kasvanut. Ruoan alkuperästä, tuotantotavoista ja ravintosisällöistä ollaan selvästi aiempaa kiinnostuneempia. - Esimerkiksi lähellä tuotettua ruokaa arvostetaan enemmän kuin ennen. Sekin on osa ympäristöystävällisyyttä, Meronen huomauttaa.

Kauppiasvetoisessa K-kaupassa myös kauppiaan oma persoona ja harrastukset pääsevät esille. Kanuunassa erityishuomion saavat nelijalkaiset.
- Meillä on tavanomaista laajempi valikoima koirien pakasteraakaruokia, kuuden koiran isäntä Meronen paljastaa.

Kokista kauppiaaksi

Ruoka on ollut aina Merosen intohimo. Yläasteikäisenä hän haaveili kokin työstä, mutta tet-harjoittelu ja myöhemmin vielä kokonainen välivuosi paikallisessa ruokakaupassa muutti urasuunnitelmat.
- Päätin, että haluan ruokakauppiaaksi.

Meronen on pitänyt päätöksestään kiinni. Useiden kaupan alan tehtävien jälkeen Meronen sai oman kauppansa Taavettiin vuonna 2006. Sen jälkeen hän on ollut kauppiaana myös Myllykoskella ja Lappeenrannan Sammonlahdessa.
- Jokin näissä tehdaspaikkakunnissa vain viehättää, kuusankoskelaislähtöinen Meronen naurahtaa.

Hän uskoo jäävänsä Haminaan pitkäksi aikaa. Iso investointi ja rakkaus työtä kohtaan pitävät paikallaan.
- Koskaan ei tietenkään pidä sanoa ”ei koskaan”, mutta uskon, että täällä ollaan nyt vuosia eteenpäin, Meronen hymyilee.
K-Supermarket Kanuuna

• Täysin uudistettu K-Supermarket Kanuuna avautuu Haminassa torstaina 16.marraskuuta.


• Kanuunan valikoimiin kuuluu ruoan ja muiden päivittäistavaroiden lisäksi myös esimerkiksi vaatteita.


• Kaupassa työskentelee vakituisesti noin 40 työntekijää.


• Kauppias Ville Meronen on työskennellyt koko uransa ruokakaupoissa. Kauppiaana hän on ollut ennen Haminaa Taavetissa, Myllykoskella ja Lappeenrannassa.


• Vapaa-ajallaan Meronen harrastaa koirien kanssa ulkoilua.