Kaupallinen yhteistyö | K-Supermarket Kanuuna

Katso videolta, millaisen grilli-illallisen Katariina loihti lohesta, parsasta ja muista kesän herkuista — ota myös reseptit talteen!

Lifestylebloggaaja Katariina Hostikka tarttui K-Supermarket Kanuunan haasteeseen ja kokkasi raaka-aineista, jotka kaupan osastopäälliköt valitsivat hänelle toisistaan tietämättä.

Lohi ja parsa ovat takuuvarma yhdistelmä grillissäkin.
Lohi ja parsa ovat takuuvarma yhdistelmä grillissäkin.

Paprikaa, tomaatteja, yrttejä, pekonia, possua. Bloggaaja Katariina Hostikan ostoskärryt täyttyvät ripeään tahtiin kesän herkullisista mauista.

Tällä kertaa ei kuitenkaan ole kyse ihan tavallisesta kauppareissusta, sillä Katariinalla ei ole itsellään aavistustakaan, mitä kärryihin lopulta tulee.

Hän on nimittäin ottanut vastaan Kanuunan kauppiaan Ville Merosen grillihaasteen, jossa kaupan osastopäälliköt valitsevat Katariinan kärryihin oman makunsa mukaisia tuotteita. Katariinan tehtävänä on valmistaa näistä yllätystuotteista kesän ensimmäinen grilli-illallinen.
– Kukaan ei tiedä, millainen kokonaisuus lopulta tulee, sillä myöskään osastopäälliköt eivät tiedä toistensa valinnoista, kauppias paljastaa.

Viimeistään Kanuunan monipuolisella kalatiskillä yllätysillallinen saa lopullisen muotonsa, kun Marjut Filppu valitsee Katariinan yllätäysmenun lohta.
– Tätä on pakko maistaa, Katariina innostuu.

Katso videolta, millaisen grilli-illallisen Katariina teki yllätysraaka-aineista. Illallisen reseptit löydät myös videosta ja tästä jutusta videon jälkeen.

Koko illallisen reseptit löydät Starboxista

 

Grillatut parsat pekonikääreessä

Nippu tuoretta parsaa
Pirkka-pekonia
Rypsiöljyä

Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa parsan kova kanta pois. Voit myös kuoria parsaa kevyesti.

Kääri jokaisen parsan ympärille yksi siivu pekonia.

Jos grillaat pekoniparsat foliovuoassa, laita hiukan öljyä vuoan pohjalle. Herkku on valmis, kun pekoni on rapeaa.

Possuvartaat

Uusia perunoita
Punasipulia
Porsaan ulkofilettä
Oliiviöljyä
Vaalea balsamicoa
Suolaa, mustapippurirouhetta
Yrttejä (salvia, oregano, basilika)

Tee balsamicosta, suolasta, mustapippurista ja yrteistä marinadi. Paloittele porsaan ulkofile tasakokoisiksi kuutioiksi ja anna lihan marinoitua marinadissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Keitä uudet perunat ja pilko ne. Paloittele myös punasipuli.

Pujota liha, perunat ja sipuli grillivartaisiin. Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä jonkin aikaa vedessä, jotta ne eivät pala grillissä. Jos tikut ovat ohuita, kannattaa käyttää kahta tikkua yhdessä vartaassa.

Grillaa vartaita 10—15 minuuttia jatkuvasti käännellen. Valele vartaita grillaamisen aikana rypsiöljyllä.

 

Lohivartaat

Merilohta
Suippopaprikaa eri väreissä
Kesäkurpitsaa
Suolaa, rypsiöljyä, sitruunaa

Poista merilohesta nahka ja pilko noin 3 x 3 senttimetrin kuutioiksi. Hiero lohikuutioihin suolaa.

Pilko myös suippopaprikat ja kesäkurpitsat.

Kokoa vartaat pujottamalla vuorotellen niihin lohta, paprikaa ja kesäkurpitsaa.

Grillaa noin 10 minuuttia jatkuvasti käännellen. Voitele vartaita myös grillaamisen aikana rypsiöljyllä.

Purista lopuksi sitruunanmehua valmiiden vartaiden päälle.