Kaupallinen yhteistyö | KSS Energia

Taloyhtiöiden kannattaa vakavasti harkita sähköauton latauspisteiden asentamista — ne nostavat kiinnostavuutta asunnonostajan silmissä

KSSe-latauspisteen voi yhdistää latauspalveluun, joka hoitaa taloyhtiön puolesta latauspisteen tilitykset ja raportoinnit. Taloyhtiö voi vuokrata latauspaikkaa myös ulkopuolisille ja saada siitä tuloja.

Kauppalankatu 31:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Suikki (vas.) isännöitsijä Vesa Tamminen ja KSS Energian Joonas Simola etsivät sopivaa paikkaa sähköauton latauspaikalle. Suikki on tyytyväinen, kun se löytyi samoin kuin talon sähkötilasta lataamiseen soveltuvat sulakkeet.
Kauppalankatu 31:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Suikki (vas.) isännöitsijä Vesa Tamminen ja KSS Energian Joonas Simola etsivät sopivaa paikkaa sähköauton latauspaikalle. Suikki on tyytyväinen, kun se löytyi samoin kuin talon sähkötilasta lataamiseen soveltuvat sulakkeet.

Kauppalankatu 31:n takapihalla Kouvolan keskustassa valmistaudutaan tulevaisuuteen.

Asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Suikki, isännöitsijä Vesa Tamminen ja KSS Energian Joonas Simola mittailevat, mihin pihalle mahtuisi sähköautojen latauspiste ja miten taloyhtiön nykyisillä sulakkeilla ja sähkönkulutuksella se voitaisiin teknisesti toteuttaa.

— Kenelläkään ei talossa vielä ole sähköautoa, mutta on hyvin todennäköistä, että enemmin tai myöhemmin sellainen tulee. Silloin on hyvä olla latauspaikka valmiina. Itsekin olen miettinyt sähköauton ostamista, mutta odottelen, että tarjolle tulisi enemmän malleja, Suikki sanoo.

Muissakin kouvolalaisissa taloyhtiöissä on Isännöintikolmion Vesa Tammisen mukaan pikku hiljaa alettu miettiä latauspisteiden perustamista, ja KSS Energian miehet ovat tehneet muutamia samanlaisia asennettavuuskartoituksia kuin nyt Kauppalankadulla.

— Tarpeeseenhan näitä tehdään. Vuoden—parin päästä taloon muuttavat kyselevät, löytyykö sähköautojen latauspaikkoja samalla tavalla, kuin tähän asti on kyselty autopaikkoja ja lämmityspistorasioita, Tamminen sanoo.

— Pihalta löytyvä sähköauton latauspaikka saattaa hyvinkin nostaa taloyhtiön kiinnostavuutta asuntomarkkinoilla ja olla ostajalle juuri ratkaiseva syy ostaa asunto, Suikki sanoo.


Linjaremontin yhteydessä sähköautolle latauspaikka

Asennettavuuskartoitusta tekevän Joonas Simolan mukaan Kauppalankatu 31:n sähkötilasta löytyvät sellaiset sulakkeet, joihin latauspisteen voi kytkeä. Kesäkuiseen taloyhtiön kokoukseen tulee Jari Suikin mukaan esitys latauspisteen perustamisesta.

— Siihen saa yhden latauslaitteen, jossa on paikat kahdelle autolle. Jos ladataan kahta autoa samanaikaisesti, laite jakaa virran niiden kesken. Lataaminen on tällöin hitaampaa kuin yhden autona ollessa kytkettynä, Simola kertoo.

Miehet tarkistavat vielä, mistä takapihalle saadaan kaapelit vedettyä. Ongelmia ei senkään suhteen pitäisi tulla.

— Taloyhtiöissä, joissa on suuria remontteja tulossa kannattaa miettiä samaan syssyyn sähköautojen latauspalvelulaitteiden asentamista, isännöitsijä Tamminen huomauttaa.

sahkoauto_printti_v2.jpg


KSSe-latauspalvelu
+ KSS Energia Oy toimittaa latauslaitteita kaikkiin kiinteistöihin avaimet käteen -periaatteella.

+ Latauslaitetoimitus yhdistettynä netistä löytyvään KSSe-latauspalveluun tarjoaa latauspisteen haltijalle merkittäviä etuja.

+ Omistaja jakaa latauspisteensä joko kaikille KSSe-latauspalvelun käyttäjille tai vain niille, joille haluaa.

+ Latauslaitteen kustannukset jaetaan KSSe-palvelun avulla suoraan latauspisteen käyttäjille sen jälkeen, kun latauslaitteen haltija on määritellyt latauksen hinnan ja sen, ketkä saavat sitä käyttää.

+ KSSe-palvelu hoitaa lataustulojen tilityksen ja raportoinnin.

+ Latauspisteen voi esimerkiksi varata etukäteen. Ajantasainen varaustieto ja muu tilatieto välittyy reaaliaikaisesti karttapalveluumme kaikille niille käyttäjille, joilla on käyttöoikeus latauspisteelle.

+ Omistaja voi seurata latauspisteen käyttötilannetta reaaliaikaisesti tai sähköisten koosteiden kautta. Latauspisteelle järjestyy tekninen tuki 24/7.


Latauspisteen asennettavuuskartoitus
+ KSS Energian asennettavuuskartoituksessa selvitetään latauslaitteen tai -laitteiden asennettavuus, eli otetaan huomioon kiinteistön olemassa oleva sähköjärjestelmä ja latauslaitteiden tarve.

+ Asiakkaalle toimitetaan selkeä raportti, joka sisältää vaaditut toimenpiteet ja muutokset latauslaitteiden asentamiseksi sähköverkkoyhtiön liityntäpisteeltä aina latauspisteille saakka.

+ Asennettavuuskartoitus sisältää myös kustannusarvion.

+ KSS Energia tarjoaa sähköautoihin liittyviä palveluita taloyhtiöiden lisäksi myös yrityksille ja kotitalouksille. Ota yhtyettä, kerromme lisää, 050-4307734.


Katso lisää osoitteesta KSS:n sivuilta.


KSS-Energia-1.jpg