Kaupallinen yhteistyö | Opa Muurikka

Hevimetallia keittiöön - tässä sinulle ihan paras paistinpannu!

Nyt kun joulusta on selvitty ja kinkut ainakin toivottavasti jo syöty, on aika paneutua ruuanlaiton uusiin tuuliin. Minä olen nelisen viikkoa testannut varsin mielenkiintoista paistinpannua ja nyt on aika julkistaa kokemukset.

Hevimetallia keittiöön - tässä sinulle ihan paras paistinpannu!

Sain Opa Muurikalta testattavaksi paistinpannun, jonka pahvikääreessä luki suurin kirjaimin Heavy Metal. Tiedättekö, että tällaiselle vanhalle hevimusiikin ystävälle tämä ei ole merkki mistään muusta kuin laadusta - siitä, että nyt on raskasta otetta ja tummaa tulkintaa tulossa. Mielenkiinto heräsi välittömästi, kitarasoolot korvissani kaikuen.

dsc01205-2_s1800x0_q80_noupscale.jpg

Mikä ihmeen Heavy Metal?

Nimestä huolimatta nyt ei ole kyseessä hevimusiikki, vaikka raskaassa sarjassa painitaankin. Opan uusin tuttavuus on hiiliteräksestä valmistettu, kovaan käyttöön tarkoitettu ja erittäin kestävä paistinpannu:

"Raudan ja hiilen yhdistelmä eli hiiliteräs toimii paistoastian materiaalina hyvin. Mustan teräksen valmistusprosessissa korkeassa lämpötilassa raudan ulkopintaan muodostuu ohut hapettunut kerros, joka suojaa pintaa ruostumiselta. Mustan hiiliteräksen pintaan on valmistuksen aikana suihkutettu ohut kerros ruokaöljyä, jonka jälkeen materiaali on vielä kuumennettu korkeaan lämpötilaan, eli mustat hiiliteräspannut ovat jo valmiiksi esirasvakäsiteltyjä, käyttöön otettaessa ne eivät vaadi välttämättä rasvapolttoa."

Iloinen kokki
Iloinen kokki

Hoito- ja käyttöohjeita

Tätä paistinpannua ei astianpesukoneeseen kannata laittaa eikä puhdistukseen sovi pesuaineet - lähtee muuten se pintakerros pois. Ei liotusta, koska voi ruostua. Pesu mieluiten heti käytön jälkeen, muista kuivata samasta syystä kuin edellä. Jos kuitenkin onnistut pannun pilaamaan, saat sen ennalleen rasvakäsittelemällä esimerkiksi rypsiöljyllä tai suolattomalla silavalla (esim. Muurikka Silava). Lisää tietoa saat suoraan Opa Muurikan sivuilta. Laitan loppuun linkin.

Paistinpannu ei ole parhaimmillaan heti käyttöönotettaessa, vaan sen ominaisuudet tulevat esille useampien käyttökertojen myötä pinnan patinoituessa. Paistaessa täytyy käyttää rasvaa. Tässä vaiheessa rupesi testikäyttäjää hikoiluttamaan. Miten minun kävisi? Onnistuisinko pilaamaan pannun ennen kuin edes postausvaiheeseen pääsisin? Kärventäisinkö ruuat kiinni ominaisuuksia odotellessa? Muistaisinko pestä heti, saati kuivata?

Ensivaikutelma

Suoritin käyttöönottopesun ohjeistuksen mukaisesti ja laitoin liedelle. Keittiössäni on induktioliesi, joten kuumeneminen tapahtuu nopeasti. Kyseinen pannu muuten sopii sitten kaikenlaisille liesille ja ihan jokaiseen keittiöön. Ruuanlaittajana minä olen ihan tavallinen - välillä gourmeeta ja toisinaan karmeeta. Useimmiten kuitenkin sitä ihan tuikitavallista arkiruokaa eli jauhelihakastiketta, keittoja sekä laatikkoruokia. Ensimmäinen paistokerta piti sisällään jauhelihan ruskistamisen makaronilaatikkoa varten. Arvatkaas miten kävi... No hyvin siinä kävi! Tilkkanen juoksevaa paistorasvaa pannulle ja hyvä tuli. Paistotulos oli nopea ja tasainen jo ensimmäisellä kerralla. Ei palanut kiinni yhtään. Muistin myös pestä pannun heti ja laittaa takaisin paikoilleen. Aika kiva juttu, kun mikään ei jää lojumaan. Tuntui siltä, että hyvä tästä tulee.

Jatkokokemukset

Yhteisten viikkojemme aikana olen käyttänyt Heavy Metal -pannuani lähes päivittäin. Suurperheen äidillä kuluu hellan ääressä aika paljon aikaa, pesue on ruokittava monta kertaa päivässä. Yksikään paistokerta ei ole mennyt pilalle ja meistä on tullut erottamattomat. Ei, en nuku paistinpannu kainalossa kuitenkaan...

Jauhelihapihvit hampurilaisten väliin.
Jauhelihapihvit hampurilaisten väliin.

Ohjeissa pyydetään olemaan varovainen ja vähentämään lämpöä valmistettaessa valkuaisainepitoisia ruokia. Tämähän oli siis suora käsky minulle paistaa kananmunia. Eikä mitään ongelmaa ollut, ei ottanut kiinni yhtään. Myös broilerikastikkeet valmistuivat moitteetta, ei mitään ongelmia - samoin lohi, erinomainen lopputulos.

Kotikokin lohipalat.
Kotikokin lohipalat.

Oli minulla täällä myös oikein kovan luokan testauksetkin. Nimittäin pari litraa lettutaikinaa. Minulla on tapana paistaa letut aina kolmea paistinpannua käyttäen. Yksi on sellainen teflonkasari ja muut ovat olleet teflonpannuja. Nyt minulla oli ilo korvata toinen tefloneista tällä hiiliteräspannulla. Voi veljet kuulkaa että oli hyvä! Voin kertoa, että ehdottomasti paras ja nopein paistotulos syntyi testipannulla. Eikä tarttunut kiinni yhtään.

Oi mikä pitsireuna!
Oi mikä pitsireuna!
dsc01102_s720x0_q80_noupscale.jpg

Miten Heavy Metal toimii ja käyttäytyy myöhemmin?

Heavy Metal -paistinpannu ei ole parhaimmillaan heti pakasta vedettynä, vaan se vaatii useita käyttökertoja tullakseen hyväksi. Tästä on turha pelästyä, sillä ihan moitteetta se toimi uutukaisenakin. Käytön ja oikean hoidon myötä hyvästä tulee loistava. Ihan paras. Muutaman viikon käytön jälkeen pannu ei näytä samalta, kuin kaupan hyllyltä otettuna. Älä siitäkään säikähdä, kuuluu asiaan, että pannuun tulee kirjavuutta ja sellainen rasvainen pinta. Ihan kuten vanha kunnon hevimusiikki, niin tämäkin vain paranee vanhetessaan.

Kuten kuvasta voi nähdä, niin käytönjälkeä on, mutta se kuuluu asiaan.
Kuten kuvasta voi nähdä, niin käytönjälkeä on, mutta se kuuluu asiaan.

Mistä näitä saa?

Oman Heavy Metal -pannusi löydät hyvinvarustetuista tavarataloista, Opa Muurikan myymälästä tai helpoiten Opa Muurikan omasta verkkokaupasta, josta se toimitetaan sinulle nopeasti.

Päivitä sinäkin keittiösi hevimetallin tummin sävelin, et tule pettymään.

Katariina <3

Opa Muurikan verkkosivuille pääsettästä linkistä.
Opan Heavy Metal -paistinpannun löydät suoraan täältä.