Tilaajalle

Särkeä ja lahnaa on alettu arvostaa uudelleen ympäristöystävällisinä ruokakaloina – Kotkan kalamarkkinoilla on tällä kertaa teemakalana lahna

Särkeä ja lahnaa lautaselleen valitsemalla voi vähentää vesistöjen rehevöitymistä. Uusien kalatrendien lisäksi ammattikalastamisessa on tapahtunut parissa vuosikymmenessä muitakin muutoksia, kuten esimerkiksi kalastusta haittaavien eläinkantojen runsastuminen merialueilla.

Juha Peurala

Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tastin mukaan särki ja lahna ovat tällä hetkellä nosteessa markkinoilla. Arkistokuvassa lahna.
Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tastin mukaan särki ja lahna ovat tällä hetkellä nosteessa markkinoilla. Arkistokuvassa lahna.

Etelä-Suomen Merikalastajain Liiton toiminnanjohtaja Teemu Tast on seurannut ammattikalastuksen kenttää vuosikymmenten ajan. Ajoittain kalatrendit uudistuvat, sillä viime aikoina särkikalat ovat Tastin mukaan palanneet kaupalliseen kalatalouteen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut