Tekstarit: Mopoterrori on satojen, ehkä tuhansien kotkalaisten arkea

Kyllä on ajattelematon ja raaka ihminen joka laittaa kissansa ulos yöksi tappamaan pikkulintuja, jotka jo muutenkin kärsivät lajikadosta. Ja hyppivät autojen konepellin maalipinnat korvattavaan kuntoon. Vastuuseen kissan omistaja!

Meilläkin iltamyöhään ilmestyy pihaan musta kissa ja välillä viirukas kissa. Ristinkalliolla. Kenen lemmikit on laskettu punkkeja kuljettamaan kotiin ja tappamaan linnunpoikasten emoja?

Meriniemen parkkipaikkojen pitäisi olla vain venepaikan omistajien käytössä. Kahville jaksaa kävellä ja samalla nauttia luonnosta.

Eivätkö ympäristöviranomaiset saa suljettua matalissa ja lämpöisissä vesissä olevia, vesistöä pilaavia kalankasvatuslaitoksia? Virojoella niitä on salmissa, mistä veden pitäisi vaihtua.

Venäjä-uhkakuvan ylläpito on USA:n myyntivaltti: Euroopan on ostettava 2 prosentilla BKT:sta USA:sta siellä jo vanhentunutta sotateknologiaa ja kallista nesteytettyä maakaasua, LNG:tä. YLE:n toimittajakin viimein tajusi syyn Itämeren maakaasuputkijupakkaan mutta ei vielä 2 prosentin puolustusmotiivia.

Erittäin hyvä, että Suomi EU:n jäsen. Edes jotain kättä pidempää. Uskomaton nykytilanne, jossa kahdella suurvallalla on epävakaa, ennalta arvaamaton johtaja.

Olisikohan vastaavan syytä käydä tarkastamassa Jakelusuoran kohdalla mutkassa oleva valaisinpylväs. Kyllä se vielä jonkun päälle kaatuu.

Kun yrittää asiallisesti ja ystävällisesti ottaa puheeksi mopopoikien öisin aiheuttamaa meteliä ja häirintää niin keskustelupalstoilla uhkaillaan vaan lisätä kierroksia tietyillä asuinalueilla ihan vain sen takia kun järjenjuoksu ei muuhun riitä. Eli hyväkään asenne ei nuoriin tehoa.

Nyt tarvitaan lakia ja valvontaa estämään maatalouden ravinteiden kulkeutuminen vesistöihin. Mitkään vapaaehtoiset kannustineurot eivät tuo toivottua tulosta. Vastikkeeton raha kyllä kelpaa.

Tuleekohan Jari Aarnion oikeusjutusta farssi.

Kun ihminen pitää itseään täysin korvaamattomana, ei malta pitää edes sairaslomaa. Taitaa olla myös puolueen (SDP) toive, kun valiokunnan puheenjohtaja könkkää keppien kanssa pitkin eduskunnan käytäviä. Mikä on varapuheenjohtajan tehtävä?

Vielä 1970-luvulta pitkälle kotiäiti ei ollut työläinen. Ei olisi kelvannut vappumarsiin, eikä juurikaan käynyt lääkärissä. Pahatkin vammat paranivat ajan kanssa, ei nääs tarvinnut sairaslomaa. Ei ainakaan meillä. — Ukko-vainaan mielipide

Lapset kyllä vietiin lääkäriin äkkiä flunssan tullessa, joskin fillarin tai mopon tarakalla! Muuten yleensä äiti oli myötätunnosta kipeämpi kuin lapsukaiset. — Muistoja kaukaisuudesta

5—10 min. päästä mantereesta saarimökki on unelmapaikka, jossa voi levätä rauhassa. Pihaan ei aja tutun tuttu 1,5 e makkarapaketin kanssa ja kysy, koska on sauna lämmin ja koska syödään grilli-illallisen. Illalla ko. henkilö toteaa ettei ole ajokunnossa. Kysyy emännältä, onko puhtaita lakanoita ja sänky ja monelta on aamiainen.

Mopoterrori on tosiaan satojen, ehkä tuhansien kotkalaisten arkea, ja aiheuttaa näin kertautuen jatkuvaa vahinkoa, mielipahaa ja stressiä. Vetoomus poliisille: Mitä tehtävissä? Vetoomus vanhemmille: Tuntekaa lapsenne. Kantakaa vastuunne. Olkaa vanhempia.

Virolahden pitää ottaa tiukempi ote vesien suojeluun. Jättäkää mökit, joissa ei ole kunnan vettä ja missä on biologinen WC, rauhaan. Taikka mökkiläiset häippäisevät ko. kylästä. Maalaisliittolainen valtuusto hylännee kaikki uudistukset.

Ella Kannisen ohjelmassa "Kesäksi kotiin" oli nyky-kotkalaisille elämisen ohje. Helenat kertoivat sopuisan ymmärryksen tärkeydestä.

Kaikki venepaikat tasa-arvoisiksi, Metsolan venepaikkojen parkkipaikat Suulisniemeen.

Kaupungin virkamiehillä ja pursiseuran hallituksella ei matematiikka hallussa. 450 vp ja 60 ap = riittävästi. Noin 30 ap mahtuu 60 autoa. Missä järki?

Jos Haminan suurlipputanko kaatuu ja aiheuttaa henkilövahinkoja, ottaako kaupungin johtavat poliitikot oikean vastuun vai poliittisen vastuun?

Mikä jätemaan varasto on ilmestynyt Rytäniemen rantaan? Onkohan kyseessä joku laiton kaatopaikka? — Rytäniemi

Sapokan ja Meriniemen alueella tapahtuu "villiä" pysäköintiä etenkin viikonloppuisin, koska paikoitustilaa ei ole riittävästi. Sakottaminen ei tuo lisää tilaa! — MP

Jos yksityishenkilö on onnistunut uskottelemaan kaupungin kaavoittamaan Mussalossa yksityisomistuksessa olevat maat, niin kyllä Mussalontien varren laiturikin luvalliseksi saadaan osoitettua.