Tekstarit: Merellä nopeus ilmoitetaan solmuina, ei kilometreinä

Kotkan alueella tähän mennessä 12 koronatartuntaa. Kuinka moni on vaatinut sairaalahoitoa? Terveyskeskukset kiinni ja eturintaman hoitajat uupuu ja vaatii koronalisää?

Pyöräilylenkeilläni törmään tosi usein sekä kiertoliittymissä että mm. liittymissä Mussalontielle kolmion takaa tuleviin autoihin, jotka pysähtyvät tukkimaan koko kevyen liikenteen väylän. Busseja, takseja, kuorma-auto, jakeluautoja jne. Säännöt hukassa.

Kylläpä EU:n koossa pitäminen maksaa! Ja kärsimysnäytelmä jatkuu. Mutta täytyyhän Välimeren maiden harmaan talouden saada rahansa.

Kertokaa, mitä pitää tehdä, kun yksi taloyhtiön osakkaista ei huolehdi oman pihapiirinsä siisteydestä ja kunnossapidosta, vaikka asia on mainittu taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä? Asia on otettu esille vuosittaisissa yhtiökokouksissa sekä hallituksen kokouksissa ja asiasta on tehty asukkaalle monta huomautusta. Isännöitsijäkään ei voi asialle mitään.

Miksi ihmeessä on merellä ruvettu käyttämään nopeusrajoitusta osoittavassa taulussa km/h. Merellä nopeus osoitetaan solmuina, mpk/h.

Kun meille suomalaisille kaavaillaan takauksia Euroopan Unionissa jaettavaksi, on puhuttu summasta, joka on 8 mrd. Se on rahamäärä, jota on vaikea hahmottaa. Jos me asetamme tuon rahamäärän verran uusia 100 e:n seteleitä päällekkäin, tulee pinkan korkeudeksi 8 kilometriä. Kannattaisikohan vielä vähän miettiä?

Kiitokset KOKS Toiko- ja Leiko -yksikön henkilökunnalle hyvästä ja ystävällisestä hoidosta.

R-L H

EU:lta käsittämätöntä toimintaa, 500 miljardia euroa ilmaista rahaa etelän lämpöön maille, jotka eivät hoida oman maansa taloutta kuntoon. Onko finski pojan enää syytä ahertaa ja maksaa veroja?

Tapahtuiko Ruotsissa joukkosurma Covid-19 -viruksella, kun tämän tappavan tartuntataudin annettiin vapaasti levitä kansan keskuuteen aiheuttaen yli 4000 ihmisen kuoleman joka on yli 13-kertaisen määrä verrokkimaa Suomeen verrattuna. YK:n olisi syytä tutkia oliko tämä tietoinen teko, etenkin kun Ruotsin päättäjät eivät tunnusta vieläkään että kuolemat oli estettävissä mutta he toimillaan aiheuttivat ne.

Pieniä on ihmisten ongelmat näin korona-aikana, kun täytyy jatkuvasti paheksua jonkun henkilön pyykin ripustusta.

Kymen Sanomat esitteli 28.05. Henna Helnen kirjan Pojat, pojat, pojat. On päässyt unohtumaan, että luonto se vetää puuhun sekä tikanpojat että valtaosan muistakin pojista. Tyttöjä vähemmän. Luonto veti Mauno Madon pihan perälle. Olemme erilaisia luonnostamme, luojan kiitos. Samanlaistaminen ei ole samanarvoistamista. Se on eriarvoistamista ja luonnonvastaista. Liika tietysti on kaikessa liikaa, kohtuus hyvä.

Olisikohan syytä harkita pyörällä ajon kieltoa Katariinaan? Takaapäin tullaan kohti ja kovaa yllättäen. Ei ole kyllä mielestäni pyöräilyradaksi sopiva. Lapsia ja hitaasti liikkuvia siellä ja pyöräilijä porhaltaa täysillä ohi. Rauha pitäisi siellä olla jalankulkijalla.