Tekstarit: Kotkan suurin on urheilupuolue. Se rahoittaa kilpa- ja eliittiurheilua sekä hulppeaa urheiluhallintoa johtajistoineen

Esperin johtajat ovat kehottaneet suosimaan vieraskielisiä sijaisia, jotka eivät ole perillä Suomen työlainsäädännöstä. Siis voittoja vilpillä.

Hieno talvi ihan kuin ennen vanhaan. Lunta sopii vieläkin, jos linko vaan pelaa...

Kotkan vanhassa sairaalassa muistisairaat sidottiin talvella sänkyyn, peitto pois, ikkuna auki, seurasi luonnollinen kuolema, keuhkokuume. – Kaksi sukulaista menettänyt

Ekami ei tarjoa tarpeeksi opetusta opiskelijoilleen. Miten se pystyisi huolehtimaan lukiosta?

Posti tiedottaa lumenpaljouden vaikeuttavan ja jopa estävän postinjaon laatikoihin asuinalueilla. Kaupunki poistaa lunta vastakkaiselta puolelta teitä! – WTF?

Tervehtikää tai vastatkaa kohtaamisissa, hyvä mieli. Lasisilmät, kipsiniska, liimahuulet, säikähdys. – Kävelijä

Onko elokuvateatterissa oltava "sohvaperunana" ja selostaa ja höpöttää äänekkäästi, häiritsevää.

Karhuvuoren koulun alkuvuoden tapahtumat osoittavat, että Pihkoon pienet koululaiset eivät kuulu sinne. Parakit syksyllä Pihkooseen. Turvallisuus taattava.

Jos vanhuksella on omaisia, voisivat he ulkoiluttaa häntä eikä vaan istua vuoteen vieressä. – Mummo maalta

Kotkan suurin on urheilupuolue. Se rahoittaa kilpa- ja eliittiurheilua sekä hulppeaa urheiluhallintoa johtajistoineen. Samaan aikaan tarpeellisista menoista leikataan.

Lääkäri. Ensin veronmaksajat maksavat kalliin koulutuksen. Sitten yksityiselle rahastamaan korkeilla palkkioilla uudelleen veronmaksajia Kela-korvauksilla tällä kertaa. Saa terveyskeskuksessakin muita korkeakoulutettuja korkeampaa palkkaa. Turha yksityisiä mainostella.

Aloittelevalle tai peruskuntoilijalle on tarjolla toiset testit. Lonkkavaivat torjutaan ja hoidetaan ihan muulla tavoin. 400 000 euron laitetuki yksityisille palveluntarjoajille ja urheiluseuroille.

Resursseja kunnolliseen vanhustenhoitoon sekä lasten ja nuorten ongelmien hoitamiseen ei ole, mutta kumma kyllä jättilipputankoihin ja entisten mäkihyppääjien valtiollisiin hautajaisiin löytyy rahaa.

Pernoontien kunnossapito ollut kelvotonta koko talven. Yhtään kunnon aurauskalustoa ei tiellä ole käynyt. Paksu kerros lunta, syvät urat, vallesmanninkiharaa. Tiistaina telaketjuinen metsätraktori pehmitti tien kynnöspelloksi. Traktorivetoiset auraajat poistavat lumen vain pinnasta! Kesää odotellessa.

Omaishoitajille pitäisi olla jotain koulutusta, vaikka pikku kurssi. Toki jotkut osaavat. Kun kuuntelee, tulee mieleen, kumpi on hoidettava. Tähän on menty, lääketiede kehittynyt ja kaikki hoidetaan, jos sokeri suussa sulaa. Pitkän iän ihannointi karannut käsistä ihmisiltä. Kuoleman pelko kestää entistä pidempään.

Kyllä nyt Matti Nykästä hehkutetaan. Motiiveja voinee ihmetellä. Matille tästä ei enää ole mitään iloa, apu olisi ollut tarpeen aikaisemmin. Urheiluministerikin voi katsoa peiliin.

Ihme suojatyöpaikka on kaupungin duuni. Kuinka moni päättäjää oli jäävi päätöstä tehtäessä? Äänestäjä kunnallisvaaleissa tulisi välttää äänestämästä kunnan palkollista. Minulle työttömälle Kotka nosti 0,5 %-yksikköä veroa, jotta virkamiehet eivät joutuneet kahden viikon lomalle.

En ole uima-altaassa koskaan käynyt, mutta uimahallin saunaa perheeni -70 ja-80-luvulla käytti, kun Kymi-yhtiön sauna ja pesutupa olivat kiinni. Sauna, jonne pulkalla vedin lapseni viikoittain kylpemään, esikoisen puoli vuotiasta asti, muuta ei ollut!

Kyllä kunnan "suojatyöpaikoistakin" voi lomauttaa. - Mummo

KySa uutisoi, miten jokaiselle nuorelle olisi saatava toisen asteen tutkinto. Miten sisäilmasta sairastuneet nuoret mahdetaan ottaa tässä paletissa huomioon? Kotkassa ei ole tällä hetkellä yhtäkään oppilaitosta, johon lapsen voisi laittaa jatko-opiskelemaan. Käytännössä tämä tarkoittaa välivuotta, etäopiskelua, muuttoa? Lisää näitä väliinputoajia tuotetaan jatkuvasti alakouluissa, kuten Otsola.

Ei se ole pelkästään henkilöstön asia tasapainottaa Kotkan taloutta. Kunnallisveroa ylöspäin, silloin siihen osallistuvat kaikki kuntalaiset – lue: palvelujen käyttäjät.

Onkohan niin, että Koksista ei saa hyvää hoitoa viikonloppuisin? Useista tositilanteista kuulleena ja seuranneena, alan uskoa näin. Jos suinkin niin kuvauksia ja yms. hoitoja siirretään ja potilasta "säilytetään" vaan siellä?

Sanna Marinin puhe eduskunnassa oli melkoinen rimanalitus, kun han syytti hallitusta vanhusten huonosta hoivasta. Kaikki eduskuntapuolueet ovat syyllisiä asiaan. Demarit etujoukossa.

Hyvä, Tuukka Sandström! Nyt lisää järkeä tähän koulu-nopanheittopeliin. Oppilaiden etu ei voi mitenkään olla esim.koulupäivää pidentävä matka. Kylien ikkunoissa tuikkii järjen valo.

Suomen härskin poliittinen operaatio ja äänestäjien pettäminen oli Timo Soinin siniset. Taustalla Timon halu säilyttää ulkoministerin salkku ja lähipiirin ministeri paikat. Jari Lindström etunenässä. Entisestä duunarista tuli herra hetkessä. Ei jatkoon.