Tekstarit: Kesällä 1974 Haminassa puhuttiin, että Kotkan kauppahallin tiiliä käytettiin Vallikentän tiilimurskapintaan

Mannerjää sulaa? Hyvä! Voi vetää klosetin edelleen hyvällä omallatunnolla pelkäämättä väliaineen loppumista.

Haminassa kaupan kärrikallet olivat ennen paljon asiakasystävällisempiä kuin nämä uuden firman tulokkaat.

Katsoin valatilaisuuden paraatia ja ihmettelin, että mikä siinä tahdissa pysymisessä on monille niin ylivoimaista.

Tarkoittaako vihervasemmiston sosiaaliturvauudistus sitä, että työnantajat, jotka eivät halua maksaa palkkaa, jolla ihminen elää, niin Kela veronmaksajien tuella maksaa erotuksen. Melkoinen tulonsiirto.

Vihervasemmiston sosiaaliturvauudistus on massiivinen tulonsiirto työnantajille ja asumistukien kautta AY-liikkeille sekä puolueille. Ei edes Lenin pystynyt tähän.

Vihreät ja vasemmisto eivät halua käyttää rahaa vanhustenhoitoon, mutta rahaa riittää ilmastovouhkaamiseen ja pakolaisiin, sekä tarpeettomiin yritystukiin.

Majenkka

Vai Kotkan esimerkkiä ilmastoasiassa? Vaikka koko Eurooppa on vain 1/60 koko pallosta ja saasteet ei pysähdy rajoille.

En tiedä, oliko urbaanilegendaa, mutta kesällä 1974 Haminassa puhuttiin, että Kotkan kauppahallin tiiliä käytettiin Vallikentän tiilimurskapintaan, joka olikin maan parhaita. Pomppu nousi, ja HP voitti tuon kauden päätteeksi mestaruuden.

Kotkan vanha kauppahalli. Jos haluat tutustua lähemmin kauppahallin kohtalonhetkiin 70-luvun alkupuolella, kannattaa tutustu Etelä-Suomen ja Eteenpäin-lehden kirjoitteluun, jota oli silloin aika-ajoin lähes päivittäin. Toinen helpompi tapa asiaan voi olla pieni omakustanne, joka löytyy kirjastosta. Kotkalainen poliitikko Keijo Yrjölä kirjoitti asiasta ja vähän muustakin Kotkan politiikan kiemuroista kirjassa Tapahtuiko se näin.

Italiassa on mafia, Haminassa hyväveli-järjestelmä. Jopa jotkut viranomaiset ovat siinä osallistujina, valitettavasti .