Tekstarit: Mistä herroille kertyy kuukausitolkulla pitämättömiä lomia ennen eläkettä?

Olen miettinyt vanhenemista. Kun tulee aika, että tarvitsen apuja, hakeudun paikkaan mistä niitä saa. Lapsien riesaksi en halua. Jokaisella on oma elämä, jota pitää kunnioittaa. Ja jos ymmärrys häviää, olen kirjannut asiat paperille säilöön.

Yllättikö talvi Haminan kaupungin? Ei missään tehty lumitöitä ennen aamu yhdeksää. Ihmettelen vaan. Ei ainakaan resurssi pulaa!

Lumiaurojen ja lanojen kuljettajat, jotka pidätte meidän tiemme puhtaina. Voisitteko ystävällisesti auratessanne tietä omakotitaloalueella nostaa auraa porttien kohdalla, ettei niille kasaantuisi suuria ja painavia kinoksia. Se olisi varmaan teille pieni ele, mutta meille suuri apu.

Myös Haminan demarit ovat näyttäneet talousosaamistaan.Kaikki alkoi kattoremontista. Ensin meni muutama asunto-osake, sen jälkeen yhdistyksen saari kesänviettopaikkoineen ja lopuksi Työväentalo.

Taas tiet suolattu ja rapa roiskuu rekkaliikennettä vartenko? Ettei ole rekat ojassa. Miten olisi talvirenkaat?

Henry Lindelöf sanoo, että Kotkalla menee hyvin. Minä sanon, että Lindelöfin kaudella Kotka joutui kriisikunnan partaalle. Se on huonosti eikä hyvin. Jälkiä saa korjata vuosikymmeniä.

Suomi sai itsenäisyyden suomalaisten sosialistien ansiosta, jotka auttoivat Leniniä piileskelemään kotonaan Venäjän ohranaa kesä-lokakuussa 1917. Näin Rahjan veljeksistä ja muista Leninin suomalaistutuista tuli hänen sydänystäviään. Näillä suhteilla oli ratkaiseva merkitys Suomen itsenäisyyden saamiselle.

Vapaussota alkoi ilman myyttejä tai sivujuonteita, kun hallituksen joukot alkoivat riisua aseista venäläisiä miehitysjoukkoja. Samaan aikaan punaterrori kasvoi punakapinaksi, joka johti sisällissotaan ja koston kierteeseen.

Saarnaaja Timo Soinin opetuslapset eivät usko, vaikka poliisi tutki Samuli Virtasen tapauksen. SDP:n motto "nostetaan kunnallisveroa" Vihreiden vastaava "nostetaan asumisen ja liikkumisen hintaa". Molemmat köyhälle myrkkyä.

Mistä herroille kertyy kuukausitolkulla pitämättömiä lomia ennen kun jäädään eläkkeelle? Ei tavalliselle työtä tekevälle näin onnellisesti tapahdu.

Vapaussotaa ei julistettu, mutta Suomi ja Neuvosto-Venäjä tekivät 1920 rauhan Tartossa. Punakapina julistettiin, mutta rauhaa ei voitu tehdä, kun kapinajohto jo 1918 jätti joukkonsa ja luikki ulkomaille eikä toimivaltaisia rauhantekijöitä siten ollut olemassakaan.


Uuden puolueettoman kaupunginjohtajan valinnan vaa'kieliasemassa olivat Kotkan keskustan ja vihreät valtuutetut. Hyvin toimittu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet