Kutsujat päätyivät antamaan potkut

Teatterinjohtaja Snoopi Sirenin potkut tulivat ainakin tavallisille katsojille yllätyksenä. Myös Siren itse kertoo, että Kotkan kaupunginteatterin hallituksen torstaina tekemä päätös yllätti hänet. Silti voi otaksua, että talon sisällä asiat ovat kaihertaneet jo kauan. Jos henkilöstöjohtamisen ongelmat ja luottamuspula ovat muhineet pitkään, joihinkin toimenpiteisiin hallituksen täytyi ryhtyä.

Potkujen antaminen on poikkeuksellinen ratkaisu. Vaikka ristiriitoja olisikin, seuraamukset tavallisemmin puetaan vähintään sanallisesti molempien osapuolien yhteiseksi sopimukseksi. Nyt hallitus sanoi suoraan, mikä sitä mättää.

Siren tuli Kotkaan syksyllä 2014 kutsuttuna ja etsintätyöryhmän löytönä. Etsijät ja kutsujat olivat nyt tekemässä päinvastaista päätöstä, mikä sekin kertoo pettymyksestä.

Valinnan yhteydessä Sireniltä toivottiin ”pikkuisen poikkeavaa innovatiivisuutta”. Sitäkin hän on tuonut Kotkaan. Esimerkiksi muutaman kerran järjestetyt komediapäivät ovat kertakaikkisen mainio idea. Yhdellä iskulla on läiskäisty monta kärpästä: yleisö on saanut toivomaansa hauskaa, teatterin ohjelmistoa on runsautettu, ja sekaan on ujutettu myös muuta kuin kaikkein ilmeisimpiä huvituskappaleita.

Sirenin kaudella katsojamäärät ovat välillä nousseet ja välillä laskeneet. Vuoden 2016 luvut näyttivät pientä kasvua, vaikka takavuosiin verrattuna yleisöä olikin aika vähän. Ohjelmistossa on ollut hienoja ja huonoja esityksiä.

Joka tapauksessa ikävästä lopusta huolimatta Sirenin kaudesta jäi myös positiivisia jälkiä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.