Pääkirjoitus: Googlen jalkautumiskiertueelle toivoisi jatkoa

Googlen Haminan palvelinkeskus aloitti perjantaina Ekamin Haminan kampukselta jalkautumiskiertueen, joka suuntautuu myös XAMK:n Metsolan kampukselle ja LUT-yliopiston Lappeenrannan kampukselle. Oppilaitosten lisäksi Googlen asuntovaunu ja googlelaiset ovat tavattavissa kiertueen päätöspäivänä Haminan torilla. Tuolloin pääsevät palvelinkeskuksen kotikaupungin asukkaat kysymään googlelaisilta asioita, jotka ovat askarruttaneet mieltä tai muuten vain kiinnostavat.

Vaikka kyse on Suomessa yrityksille tutusta, melkeinpä mainoskiertueesta, niin Googlen ollessa kyseessä sen merkitys on ehkä hieman isompi.

Google on mielellään toiminut mukana ympäröivässä yhteiskunnassa, mutta pitämättä suuremmin ääntä itsestään. Se on rahoittanut monia erilaisia hankkeita tietokonehankinnoista lähiliikuntapaikkoihin. Yhteistyötä se on tehnyt lähinnä oppilaitosten kanssa.

Nyt Google, tai pikemminkin juuri Haminan palvelinkeskus, kuitenkin jalkautuu laajemmin opiskelijoiden ja Haminassa myös muun kansan pariin. Mystinen, entisellä Summan paperitehtaan alueella toimiva palvelinkeskus haluaa esittäytyä aitojen ulkopuolella ja hyvä niin. Noiden aitojen sisäpuolellehan ei ymmärrettävästi ole asiaa kuin harvoilla ja valituilla.

Olisi toivottavaa, että Googlen Haminan palvelinkeskuksen jalkautumiskiertue saisi jatkoa. Ei olisi paha mennä kertomaan Haminassa toimivasta palvelinkeskuksesta vaikkapa Kotkankin torille. Tietoa 1,4 miljardin euron investoinnista varmasti halutaan kuulla. Siis siitä, mitä tuolla rahalla Summaan on rakennettu ja rakennetaan. Sekä tietysti miksi.

ANTTI-JUSSI LARVIO

antti-jussi.larvio@kymensanomat.fi

Luetuimmat