Pääkirjoitus: Ravintolat avasivat tyylikkäästi ovensa – Tuleva kesä on ratkaiseva monelle yritykselle

Ravintolat ja kahvilat avasivat ovensa asiakkaille maanantaina pitkän tauon jälkeen. Ravintolayrittäjille rajoitusten purkaminen oli monella tapaa helpotus. Vihdoin oli mahdollisuus jatkaa liiketoimintaa.

Ravintolaliiketoiminta ei kuitenkaan ole entisellään tauon jälkeen. Asiakkaat löytävät tiensä empien ja hitaasti palveluiden pariin. Toimintamalleja ja esimerkiksi ravintosaleissa pöytien sijoittelua on jouduttu pohtimaan uudelleen ja kouluttamaan henkilöstöä uusiin toimintatapoihin. Ravintoloiden tulee huolehtia siitä, että asiakkailla säilyy riittävä etäisyys toisiinsa ja hygieniaa noudatetaan vielä tavanomaista huolellisemmin.

Alkuviikosta vaikutti siltä, että alueen yrittäjät olivat ottaneet uudet ohjeet hyvin vastaan. Ovat avattiin tyylikkäästi, hygieniaa noudattaen. Moni ilahtui hyvästä palvelusta ja mahdollisuudesta saada ruokailla omassa suosikkiravintolassa tai -kahvilassa.

Hyvää hygieniaa, turvavälejä ja suojautumista noudattaen paikallisesta liiketoiminnasta nauttiminen on vastuullista ja viisasta.

Pandemiatilanne on Suomessa tasaantunut, mutta ravintoloiden ja kahviloiden avautuminen ei saa tuoda liian rentoa suhtautumista tilanteeseen. Koronavirus ei ole muuntunut lievemmäksi tai hävinnyt. On jokaisen vastuulla huolehtia siitä, että viruksen leviäminen pysyy edelleen hallinnassa, eivätkä mahdolliset uudet tartunnat alkaisi levitä. Edelleen tulee noudattaa tarkasti hygieniaohjeita. Jos pandemiatilanne pahenee, rajoituksia voidaan joutua määräämään uudelleen.

Ravintolat ja kahvilat ottavat vastaan jokaisen maksavan asiakkaan kiitollisena. Viranomaisten määräyksiä eli hyvää hygieniaa, turvavälejä ja suojautumista noudattaen paikallisesta liiketoiminnasta eli ruokailusta ja maltillisesti virvokkeista nauttiminen on vastuullista ja viisasta. Tuleva kesä on ratkaiseva monelle yritykselle.

heidi.ekdahl@kymensanomat.fi