Pääkirjoitus: Hoitajapula on noidankehä, edelleen jatkuvat hoivaskandaalit mustaavat alan imagoa — hoitajien työolosuhteet on saatava kuntoon

Hoivakotiskandaalit mustaavat hoitotyön imagoa. Viime viikolla aluehallintovirasto määräsi uhkasakon Attendon hoivakoti Herttuattareen Kangasalla.

Asukkaille oli annettu vääriä lääkkeitä. Ruoka oli jaettu, mutta suihkutus ja haavahoito saattoivat jäädä väliin. Haamuhoitajiakin löytyi. Toiminnan keskeytys oli harkinnassa, kuten aiemmin oli jo tehty Esperi Caren Ulrikalle Kristiinankaupungissa ja Attendon Pelimannille Alavudella. Uhkasakotkin ovat näille hoivajäteille entuudestaan tuttuja.

Hyvinvointi-Suomessa vanhusten hoidolliset heitteillejätöt ovat sitkeä häpeätahra.

Attendo ilmoitti pääsyyksi ongelmiin sen, että sillä on suuria rekrytointivaikeuksia.

Miksiköhän?

Yksi hoivan laatua huonontava tekijä on hoitajien suuri vaihtuvuus hoitajapulan ohella. Hoivayksiköt joutuvat noidankehään. Työtä on ehkä kohtuuttomasti, hoitaja joutuu tekemään hänelle kuulumattomia hoiva-avustajan töitä eikä asukkaille jää riittävästi aikaa. Huonokuntoiset asukkaat tarvitsevat runsaasti hoivaa ja ovat täysin hoitajien armoilla. Hoitajien etiikka joutuu kovalle koetukselle.

Hoitajapulaan vetoaa nykyään myös moni julkinen yksikkö.

Lähihoitajan ammatti sai kolauksen siitäkin, että alalle koulutettiin myös vaativaan työhön soveltumatonta väkeä. Nyt soveltuvuutta taas testataan.

Aivan samoin kuin päivystysten ja terveyskeskusten lääkäripulassa, työolosuhteiden kuntoon saattaminen on hoitajapulassakin avainasia. Moni hoitaja on tyytyväinen, kun saa tehdä tärkeää, vaativaa sekä palkitsevaa työtään kunnolla.

Hoitajia voisi houkutella myös paremmalla palkalla. Suomessa hoitajien palkat ovat merkittävästi huonommat kuin muissa Pohjoismaissa. Ehkä tämän takia muut maat houkuttelevat myös työperäistä maahanmuuttoa hoivapuolelle Suomea enemmän.

Työtä voi organisoida nykyistä paremmin ja digitalisaatiosta voi olla apua. Pelkästään koulutuspaikkoja lisäämällä ei ongelmia saada korjattua.

Hoitajien työoloja parantaa myös hallituksen tavoite nostaa hoitajamitoitusta 0,7:ään nykyisen 0,5 sijaan. On arvioitu, että tavoitteen saavuttaminen edellyttää noin 4 000 uuden lähihoitajan saamista alalle.