Uimaloille lisää kävijöitä

Kotka alensi tänä vuonna uintilippujen hintoja tuntuvasti. Tavoitteena oli, että alennus houkuttelisi uimaloihin aikaisempaa enemmän kävijöitä.

Esimerkiksi viime vuonna Katariinan uimalassa ja Karhulan hallissa laskettiin yhteensä 290 000 käyntiä, joista kesäkaudelle osui 68 000. Vuoden ja tietysti myös kesän lopussa voi tutkailla, kuinka hyvin uusi hinnoittelu on purrut. Ilmeisesti suunta on kuitenkin oikea, sillä kaupungin liikuntapalvelupäällikön mukaan positiivista muutosta on ollut havaittavissa. Se on hyvä. Kaupungin näkökulmasta on järkevää, että tarjolla olevilla palveluilla on mahdollisimman paljon kysyntää. Asukkaiden kannalta hyötyä voi mitata vaikka terveysvaikutuksilla: enemmän käyntejä, enemmän liikuntaa, enemmän hyvinvointia.

Seudun asukkaiden soisi muistavan erityisesti maauimalan olemassaolon. Vastaavaa ei ole läheskään joka paikkakunnalla.

Valitettavasti juuri maauimala on saanut myös sellaista lisäkäyttöä, jota siellä työskentelevät eivät ole toivoneet ja jota he pelkäävät. Henkilökunnan mukaan luvattomia yöpolskijoita on ollut paljon. Ilmiö ei ole uusi, ja moni saattaa pitää sitä harmittomana huvina ja kotkalaisena perinteenä. Mutta tietenkin seikkailuihin sisältyy riskinsä, joista vaarattomimpiin kuuluu kiinni jääminen. Varsinkaan juhlahumussa altaille ei kannattaisi lähteä riekkumaan, hyppytornista puhumattakaan. Jo se on ikävää, että uimalan työntekijät joutuvat aamuisin jännittämään, onko onnettomuuksia sattunut. Tiettävästi niiltä on vältytty, mutta mitä enemmän hölmöilijöitä on, sitä suurempi mahdollisuus niihinkin on.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.