Pääkirjoitus: Viisas työnantaja pitää huolta

Kotkan kaupungin viime vuoden henkilöstökertomuksen pääviesti on, että työntekijämäärä on erilaisissa järjestelyissä vähentynyt ja nykyisen henkilöstön sairastavuus alentunut.

Kotkassa on säästökuurin vuoksi laitettu suu säkkiä myöten jo vuosia. Kun työntekijä on jäänyt eläkkeelle, vapautuvaa vakanssia ei ole täytetty tarkastelematta sitä, onko työtehtävä entisessä muodossaan tarvittava vai ei. Lisäksi Kymsoten perustaminen uudeksi organisaatioksi vähensi työntekijäryhmiä kaupungin organisaatiosta.

Kunta on perinteisesti koettu turvatun toimeentulon antajaksi. Takavuosina kuntasektori havahtui, sillä alalla tunnistettiin kilpailutilanne tulevaisuuden työntekijöistä. Kapea, joskin turvattu työura, ei välttämättä ollutkaan vetovoimainen vaihtoehto nuorille osaajille.

Palkka, työviihtyvyys ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ovat valintakriteereitä, kun työntekijä valitsee kahden työpaikan ja asuinpaikan välillä. Asunnonhankinta, palvelut ja seudun maine rakentavat kokonaisuuden.

Kuluvana keväänä koronavirus toi uuden elementin työelämään. Moni pohti, onko oma työpaikka ja työtehtävä turvallinen ja miten työt hoidetaan, ettei riski olisi osa omaa arkea. Epävarmuus on yhä vahvemmin osa yhteiskunnan, kaupungin ja yksittäisen ihmisen arkea.

Viisas työnantaja tiedostaa, että turvallisuuden tunne tuottaa hyvän työtuloksen. Työtavoissa uudet vaatimukset ja erikoisolosuhteet teettävät muutoksia. Jotta muutoskyvykkyys säilyy joustavana, pysyvyyden eli turvallisuuden painottaminen ei ole vähäarvoinen asia.

Kotkan kaupungin henkilöstöraportin tiedot sairastavuuden alenemisesta ja ilmapiirin paranemisesta vahvistavat, että toimet ovat oikeansuuntaisia. Ja niin kuuluu ollakin, sillä jokainen työntekijä on osa tulosta tai julkistoiminnan toiminnan tarkoitusta.

Issu Huovinen

issu.huovinen@kymensanomat.fi

Luetuimmat