Porvoon suuntakin on mahdollisuus

Kotkaan tulee kesällä kolme suurta risteilyalusta. Neljättä vierailijaa odotetaan syksyllä.

Ensimmäiset risteilijät kiinnittyvät Mussalon satamaan maanantaina 10. heinäkuuta, Meripäivien ja Tall Ships Races -tapahtuman viikolla. Tunnin välein saapuu kaksi alusta, jotka tuovat mukanaan yhteensä lähes 6 000 matkustajaa. Se on Kotkalle melkoinen näytön paikka ja liiketoiminnan harjoittamisen tilaisuus. Siihen on syytä satsata.

Kaikki matkustajat eivät kuitenkaan lähde viettämään kesäpäivää Kotkan kaduille, kauppoihin ja nähtävyyksiin. Osa jää varmasti laivaan, ja maihin nousevistakin monet kipuavat busseihin, jotka kuljettavat heidät muualle, kuten Porvooseen.

Kotkalaisittain voi vähän harmittaa, jos esimerkiksi Porvoo on houkuttelevampi käyntikohde. Silti on rehellistä tunnustaa, että tuhansien vaativien turistien ohjaaminen puistoihin, museoihin ja ruokapaikkoihin vain Kotkassa olisi vähintäänkin vaikea ellei mahdoton tehtävä.

Sitä paitsi muualle viemiseen sisältyy mahdollisuus. Toivottavasti se avaa matkailupaketteja räätälöivien silmiä huomaamaan, että tältä seudulta katsottuna yksi lähellä oleva ja helposti tavoitettava yhteistyön suunta on juuri siellä, minne risteilymatkustajia nyt viedään. Vajaan tunnin matkan päässä oleva vanha kaupunki on oiva lisä tarjontaan, jolla turisteja voi houkutella tänne. Se voi myös ruokkia ajatusta, että liikenne kulkee toisinkin päin, jopa Helsingistä asti. Hyvä markkinointi saattaa innostaa kaukaa Suomeen tulevia kokemaan muutakin kuin pääkaupungin ihmeet.

Päivi Taussi paivi.taussi@kymensanomat.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.