Pääkirjoitus: Kunnanjohtajan valintaprosessi ei käynnistynyt mallikkaasti

Virolahden kunnassa on parhaillaan käynnissä kunnanjohtajan valintaprosessi. Valitettavasti se ei käynnistynyt kovin mallikkaasti, kun kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajistoista koostunut ryhmä päätti olla kertomatta julkisuuteen, keitä hakijoista aiotaan haastatella. Myöskään haastateltavien lukumäärää ei torstaisen kokouksen jälkeen julkistettu.
Mitään perusteluja ei täysin muista kunnista ja myös Virolahden edellisestä vuoden 2009 kunnanjohtajan valintaprosessista poikkeavalle menettelylle annettu.
Toivoa sopii, että valintamenettelyn edetessä avoimuus palautuu normaaliksi.
Virolahden kunta joutui kunnanjohtajan etsintään yllättäen, kun nykyinen kunnanjohtaja Osmo Havuaho ilmoitti eroavansa ensi vuoden heinäkuun alusta. Käytännössä hän jättää kunnanjohtajan huoneen kertyneiden vapaiden vuoksi jo vuodenvaihteessa.
Kunnan poliittiset päättäjät ovat asettaneet tavoitteeksi, että uusi kunnanjohtaja valitaan marraskuussa kokoontuvassa valtuustossa ja hän aloittaa väliaikaisena kunnanjohtajana heti tammikuun alussa.
Aikaa sopivan ja ennen kaikkea pätevän henkilön seulonnalle 13 virkaa tavoittelevan joukosta on, mikäli matkalla ei tule yllätyksiä eikä sähläyksiä.
Virolahden kunnanjohtajan tehtävä on monien samankokoisten kuntien vastaavia pestejä vaativampi. Jo viranhakuilmoituksesta käy ilmi, mikä rajakunnassa painottuu.
Kuntaa etsittiin kunnanjohtajaa, joka elinkeinoelämän edistämisen lisäksi johtaa kunnan palvelutuotantoa ja alueellista verkostoyhteistyötä. Siis elinkeinoelämän edistämisen lisäksi.
Havuahon aikana Vaalimaan alueen taloudellinen kehitys on päässyt vauhtiin, jonka ylläpitäminen on uuden kunnanjohtajan keskeinen tehtävä. Hakijoiden joukossa näyttäisi onneksi olevan päteviä vauhdinpitäjiä.

Uusimmat uutiset