Pääkirjoitus: Vaalimaan palvelut monipuolistuvat 

Vaalimaan alueen kaupallinen kehittyminen Virolahdella saa näillä näkymin jatkoa yllättävän pian Zsar Outlet Village -ostoskylän marraskuisen avaamisen jälkeen. Kuluneella viikolla julkisuuteen tuli tieto uuden ostoskeskuksen rakentamisesta vain muutaman sadan metrin päähän Zsarista.

Kyseinen ostoskeskus tulee olemaan pinta-alaltaan nykyistä Zsarin ostoskylää reilusti suurempi. Siihen sijoittuvista liikkeistä herui vielä kovin vähän tietoja, mutta niiden koostumus tullee olemaan melko erilainen kuin kansainvälisiin brändeihin panostavan Zsarin.

Hyvä niin, sillä erilainen tarjonta merkitsee myös tarjonnan monipuolistumista. Ostoskeskus ja ostoskylä tulevat siten keskinäisen kilpailun sijaan yhdessä vahvistamaan Vaalimaan alueen kaupallista tarjontaa.

Virolahden kunnalle Länsikeskuksen tontti, jolle ostoskeskus sijoitetaan, on ollut muistutus edellisen hankkeen kaatumisesta. Vaalimaa Shopping Center Oy:n piti rakentaa tontille ostoskeskuksen lisäksi hotelli ja yhdessä vaiheessa mukaan oli tulossa myös kasino. Hanke ei kuitenkaan edennyt tontille valettuja perustuksia pidemmälle, vaan päättyi konkurssiin. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että perustukset saavat päälleen myös rakennuksen.

Vaalimaan kaupallinen kehittyminen piristää Virolahden lisäksi koko aluetta. Kaupallista vetovoimaa tarvitaan elämysten lisäksi. Toivoa sopii, että lisää myönteisiä uutisia Vaalimaalta ja myös muualta eteläisen Kymenlaakson alueelta saadaan jatkossakin. Ilman markkinointia ja ponnisteluja niitä ei kuitenkaan tule. Virolahdella nuo asiat on osattu.

ANTTI-JUSSI LARVIO