Pääkirjoitus: Vaellusratsastukset monipuolistavat matkailutarjontaa ja tuovat Harjun oppimiskeskukselle tunnettavuutta

Harjun oppimiskeskus on tehnyt sopimuksen uuden talliyrittäjän kanssa. Sopimuksen mukaan yritys vuokraa oppimiskeskuksen täysihoitotallin, joka tarjoaa lähinnä oppimiskeskuksen opiskelijoiden hevosille vuokrapaikkoja.

Merkittävää sopimuksessa on, että se tuo mukanaan Harjuun myös uutta matkailutoimintaa.

Yritys ryhtyy järjestämään pääasiassa ulkomaalaisille suunnattuja hevosmatkailulomia. Kyseeseen tulevat lähinnä vaellusratsastusten tarjoaminen oppimiskeskusta ympäröivässä maastossa.

Yritys on saanut hyvän ponnahduslaudan toiminalleen, kun saksalainen ja englantilainen ratsastusmatkoja myyvä matkatoimisto on ottanut sen omille listoilleen.

Yrityksen omistajan mukaan ratkaisevaa matkatoimistojen kynnyksen ylittämisessä oli vaellusratsastusten tarjoaminen suomenhevosilla. Ne ovat monelle ulkomaalaiselle ratsastusta harrastavalle eksoottisia ja siksi kiinnostavia.

Vaellusratsastusten piti lyödä itsensä läpi jo kuluvana kesänä yrityksen kotipaikkana ennen Harjuun siirtymistä toimineella Savitaipaleella. Korona kuitenkin tyhjensi tilauskirjat, kuten kävi monen muunkin matkailuun tukeutuvan yrityksen osalta.

Nyt myydään ensi vuoden matkoja, joiden kysyntä on yrityksen mukaan alkanut hyvin. Osa tälle kesälle tehdyistä varauksistakin on siirtynyt ensi vuoteen.

Harjun oppimiskeskus upeine ympäristöineen ja riittävine majoituspalveluineen sopii hyvin matkailupalveluiden tarjontaa. Erityisen hyvin luonnollisesti ratsastusmatkailuun, onhan oppimiskeskuksen opetusohjelmassa hevosalan koulutuskin. Samaten ratsastusvaelluksilla voi olla opetuksellinen merkitys myös oppimiskeskuksen luontomatkailualan opiskelijoille.

Harjun ratsastusmatkailutoiminta on hyvä muistutus siitä, että eteläisessä Kymenlaaksossa on mahdollisuuksia monipuoliseen matkailutarjontaan.

antti-jussi.larvio@kymensanomat.fi