Pääkirjoitus: Henkilö ratkaisi Kotkan kaupunginjohtajavalinnassa

Kotkan uudeksi kaupunginjohtajaksi valittu Esa Sirviö on korostanut valintaprosessin aikana yhteistyötä. Hänelle tärkeitä asioita ovat kaupungin henkilöstön hyvä yhteishenki ja toisten kunnioittaminen. Nämä asiat ovat toivottavasti tärkeitä myös Kotkassa, kun uusi kaupunginjohtaja aloittaa työnsä keväällä.

Kotkaan tullessaan Sirviötä vastassa on valtuusto, joka ei valinnut häntä yksimielisesti. Toisella kierroksella jatkoon päässeiden Ari Korhosen ja Sirviön välillä äänet jakaantuivat 24—27.

Valinta ei ole tiukin mahdollinen, mutta herättää kysymyksen siitä, millaiset toiminnan edellytykset Sirviöllä valtuuston kanssa on. SDP:n ryhmä oli avoimesti demarina tunnetun Korhosen kannalla, samoin ainakin osa Vasemmistoliitosta. Salin oikealla laidalla Sirviö sai enemmän kannatusta.

Vihreiden ryhmä ratkaisi valinnan, kun se piti Sirviötä Korhosta todennäköisempänä Kotkan kaupungin suunnan kääntäjänä ja muutoksen tekijänä.

Ryhmän puheenjohtajan Annika Aalto-Partasen mukaan demarius ei vaikuttanut Korhosen puolesta tai vastaan. Joidenkin mielestä Korhonen oli liikaa nykyisen kaupunginjohtajan kanssa samantyylinen. Vihreiden ykkösvaihtoehto Kalle Larsson putosi kisasta ensimmäisellä kierroksella.

SDP:n ryhmän puheenjohtaja Sami Virtanen piti selvänä, että demarius oli Korhoselle rasite ja maksoi kaupunginjohtajan viran. Silti Virtanen kertoi onnitelleensa Sirviötä ja oli valmis yhteistyöhön.

Valtuuston työskentelyssä jää nähtäväksi, jäikö kenellekään paha mieli johtajaäänestyksestä. Jos kaikki olivat aidosti äänestämässä henkilöä, mitään ongelmia yhteistyössä ei pitäisi olla valtuustossa eikä Sirviönkään kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet