Järjestys muuttumassa Kantasatamassa

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaupungin rahoituksen Kantasatamaan suunnitellulle tapahtumakeskukselle. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto. Päätöstä odottaa erityisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, joka haluaa rakennuttaa uuden kampuksen tapahtumakeskuksen yhteyteen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.) suhtautuu erittäin kriittisesti kaupungin rahoitukseen Kantasatamassa. Hän on ilmoittanut vievänsä asiaa eteenpäin hallituksen enemmistön päätöksen mukaisesti, vaikka itse äänesti rahoituspäätöstä vastaan. Kantasatamaan toimintaa suunnittelevassa yrittäjässä herättänee kuitenkin ihmetystä se, että hallituksen puheenjohtaja ei ole samaa mieltä valtuustolle tuodun esityksen kanssa.

Brask on korostanut, ettei vastusta Kantasataman kehittämistä ja sinne suunniteltuja hankkeita, mutta samaan aikaan kokee asian vaikeaksi. Brask on perustellut näkemystään muun muassa sillä, että nyt suunniteltu Kotkan 20 miljoonan euron sijoitus tapahtumakeskuksen rakentamiseen on kaupungille riski-investointi. Kukaan ei takaa, että tulevina vuosina areenalle saadaan riittävän houkuttelevia tapahtumia, jotta investointi kannattaisi.

Kantasatamaan piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla tulossa outlet, hotelli ja muuta kaupallista toimintaa. Niitä ei vielä näy ja samalla kaupunginhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi suunnitelmaa, jossa maksajina ja rakennuttajina ovat ammattikorkeakoulu ja Kotkan kaupunki. Tässä kohtaa rakennusjärjestys näyttää olevan muuttumassa.

Tiina Katajisto tiina.katajisto@kymensanomat.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.