Outleteille edes mahdollisuus

Kotkan kaupungin ja Kotkan Kantasataman Outlet Oy:n välinen maanvuokrasopimus allekirjoitettiin eilen. Jotkut ovat aidosti yllättyneitä, että kaiken viilaamisen, höyläämisen, siirtämisen ja lykkäämisen jälkeen allekirjoittajat lopulta olivat paikalla ja kynässä oli mustetta. Jotkut jatkavat epäilemistään, että sopimuksesta huolimatta outletia ei tule tai että kauppa ei siellä käy. Jotkut sitten iloitsevat, että vihdoinkin jotain tapahtuu ja että paikka avaa ovensa parin vuoden päästä.

Etelä-Kymenlaakson toinen ostoskylähanke on askelen pitemmällä. Vaalimaan Zsar Outlet Villagen tontilla on tehty lämpöjärjestelmän koeporauksia, urakoitsijat on kilpailutettu, ja tavoitteena on myymälöiden avaaminen vuoden 2018 joulusesonkiin mennessä.

Jos molemmat toteutuvat, seudulle nousee kaksi uutta suurin piirtein Kotkan Pasaatin kokoista kauppakeskusta. Kantasataman outlet-keskus on 20 000—25 000 neliötä, ja Vaalimaan kilpailijasta pitäisi tulla 20 000 neliön suuruinen. Yhdessä niillä olisi neliöitä jokseenkin saman verran kuin Kouvolan Veturissa.

Kantasataman hankekehittäjä Cameron Sawyer hämmästeli allekirjoitustilaisuudessa julkisen keskustelun sävyä ja leimasi etenemättömyysarviot hölynpölyksi. Ehkä hankkeen takana olijoiden kuitenkin kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä, mitä faktoja kertomalla olisi voinut lisätä luottamusta projektiin. Ilman muuta Kantasataman ja Vaalimaan suunnitelmien toteutumista pitää edelleen seurata kriittisesti. Silti seudun asukkailta voi toivoa sen verran positiivisuutta, että outleteille annetaan ajatuksissa edes mahdollisuus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.