Päätoimittajalta: Uusi tyyli, tutut sisällöt – Lehden ulkoasu muuttuu, mutta tavoite pysyy ennallaan

Päätoimittajalta: Uusi tyyli, tutut sisällöt – Lehden ulkoasu muuttuu, mutta tavoite pysyy ennallaan

Takana on melkoinen muutosten vuosi. Toimituksemme ja asiakaspalvelumme Kotkassa ovat asettuneet kauppakeskus Pasaatiin, uutissivuillamme näkyy STT:n uutisia ja omistajammekin vaihtui perheyhtiöstä pörssiyhtiö Keskisuomalaiseen.

Moni on kysynyt, miten uusi omistaja on vaikuttanut lehtemme sisältöihin. Olen vastannut, ettei mitenkään. Tavoitteemme on edelleen olla paikallisesti paras, lahjomattomalla tavalla. Teemme teräviä uutisia ja koskettavia tarinoita juuri paikallisesta näkökulmasta.

Ensi viikolla lehden ulkoasu kuitenkin muuttuu. Tyyli on uusi, mutta sisällöt ja journalistinen linja säilyvät edelleen. Syynä tyylimuutokselle on se, että uudessa yhtiössä eri lehtien ulkoasut noudattelevat samaa linjaa. Värimaailma muuttuu Kymen Sanomissa hieman räväkämmäksi. Uutissivua sävyttää sininen, urheilua vihreä ja mielipidesivuja harmaa. Sivujen yläpalkin lisäksi myös otsikoissa saattaa olla väriä.

Osaa lukijoista uudistukset aina ilahduttavat. Osalle voi vaatia totuttelua silmäillä tuttua kumppania aamiaiskahvilla uudessa asussa. Uutisia, henkilöjuttuja ja taustoittavia analyysejä teemme aivan samaan tapaan kuin ennenkin. Onpa moni huomannut myös uusiakin kerronnan keinoja, kun olemme tuoneet enemmän tarinoita ja videoita sosiaaliseen mediaan ja lanseeranneet verkossa kuunneltavan podcastin.

Voi vaatia totuttelua silmäillä tuttua kumppania aamiaiskahvilla uudessa asussa.

Tuttuihin rutiineihin sanomalehden kanssa tottuneille on hyviä uutisia. Sunnuntaisin Kymen Sanomat tulee olemaan paksumpi aviisi kuin aiemmin. Saamme käyttää emoyhtiön valtakunnallisia sisältöjä lehdessä. Sunnuntai- ja Uutissuomalaisen sisällöt tuovat kansallisesti koskettavia aiheita lehteen ja voimme omassa toimituksessa keskittyä entistä enemmän laadukkaisiin paikallisiin tarinoihin.

Muutakin ilahduttavaa on luvassa. Pelkoa ei ole siitä, että sanomalehden sivut leviäisivät sunnuntaiaamuna makuuhuoneen lattialle. Lehden voi jakaa siististi kahteen osaan, ja sunnuntaina lehdessä on erikseen B-osa eli Sunnuntai-liite. Siellä on pitkiä juttuja, joiden äärellä voi viipyillä rauhassa. Jotkut lukijat ovat kaivanneet tv-ohjelmia ja -arvosteluja takaisin lehteen. Tv-viikkoliite julkaistaan aukeaman kokoisena aina tiistaisin. Päivittäiset tv-sivut ovat lehdessä joka päivä. Jos mainoksia on sivulla vähemmän, monen lukijan kaipaamat Marko Ahosen lyhyet tv-arviot saavat nekin sijaa lehdessä.

Kiitos jokaiselle lukijalle, joka on käynyt toimituksessa ja asiakaspalvelussa tuomassa meille palautetta ja juttuvinkkejä. Joka päivä seuraamme tarkoin myös käytössämme olevaa verkkoanalytiikkaa. Se auttaa meitä oppimaan, mitä lukijamme haluavat. Alkuvuosi on lähtenyt käyntiin hienosti. Tilaajat ovat viihtyneet verkkosivuillamme erittäin hyvin. Kiitos jokaiselle uskolliselle tilaajalle – ja tervetuloa uudet lukijat!