Pääkirjoitus: Vaikka Meripäivät ja Tattoo on peruttu, on luvassa taatusti varjotapahtumia – Mukana menossa on myös Kymen Sanomat

Lähes kaikki isot yleisötapahtumat on peruttu tältä kesältä koronaepidemian vuoksi. Niin myös Etelä-Kymenlaakson suurimmat yleisömagneetit, Kotkan Meripäivät ja Hamina Tattoo.

Peruminen on harmillista mutta ymmärrettävää. Ihmisten turvallisuuden on oltava myös tapahtumanjärjestäjien ykkösprioriteetti. Aivan ilman juhlahumua ei kaupunkilaisten kuitenkaan tarvitse olla tänäkään kesänä.

Meripäivät oli tarkoitus järjestää tuttuun tapaan heinäkuun viimeisellä viikolla. Massajuhlintaa ei tulla tänä kesänä näkemään, mutta ajankohta on silti useimmilla muistissa. Moni toimija onkin alkanut ideoimaan omia, pienempiä varjotapahtumia. Luvassa on melko varmasti ainakin erilaisia etäjuhlia ja livestriimejä, todennäköisesti myös muita varjobileitä. Viikko lienee kiireinen myös ravintolayrittäjille, jotka toimivat toki valtiovallan asettamien rajoitusten puitteissa.

Sama pätee Tattooseen, jota oli tarkoitus viettää Haminassa elokuun alussa. Korvaavia tapahtumia on tulossa ainakin Tervasaareen, jossa Tullikamaria isännöivä Patu Patanen on luvannut järjestää useampia pieniä tilaisuuksia.

Myös kaupungit ovat ottaneet asiakseen pohtia erilaisia vaihtoehtoja kesän peruuntuneiden massatapahtumien korvaamiseksi. Haminaan on perustettu oma Hamina kesä -työryhmä ja Kotkassa aktiivisia ollaan ainakin Meripäivien järjestäjäorganisaatiossa.

Tattoo ja Meripäivät näkyvät tänäkin kesänä myös Kymen Sanomissa. Perinteisillä tapahtumaviikoilla muistellaan menneiden vuosien juhlahumua ja julkaistaan ajankohtaisia haastatteluita. Luvassa on myös erilaisia livelähetyksiä.

Etelä-Kymenlaakson festivaalikesä ei siis näytä toivottomalta, vaikkei sitä perinteiseen tapaan voidakaan viettää. Hauskaa voi ja saa pitää, viranomaisten suositukset muistaen ja maalaisjärjen säilyttäen.

Luetuimmat