Paineita korottaa palkkatasoa

Kymenlaakson kaupungit ovat joutuneet palkkakilpailuun pätevien lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden saamiseksi. Ensin talvella yksi Kouvolan sosiaalityöntekijöistä oli lähdössä Haminaan, mutta kun Kouvola halusi pitää hänet, se lihotti tilipussia. Nyt kesällä Hamina oli saamassa kaksi viranhaltijaa Kotkasta, mutta kumpikin perui hakemuksensa, kun Kotka nosti heidän palkkaansa ja ryhtyi valmistelemaan muitakin koskevaa korotusta. Hamina teki päätelmänsä, ja myös siellä lastensuojelussa toimivat saavat palkankorotuksen.

Tilanne voi näyttää ikävältä kuntien kannalta katsottuna. Mutta näin työmarkkinat toimivat. Työntekijä tai ammattikunta, jolla on kysyntää ja valinnanvaraa, voi sanoa, millä hinnalla antaa taitonsa käyttöön. Työnantaja joutuu sitten miettimään, kuinka kiivaasti haluaa ja tarvitsee tätä. Menettely on ehkä tavanomaisempaa yksityisellä puolella, mutta samanlaiset lainalaisuudet koskevat kuntiakin.

Monen kunnan on vaikea saada täytetyksi sosiaalityöntekijöiden vakansseja. Siitä voi olla vakavia seuraamuksia. Esimerkiksi Haminassa lastensuojelun määräajat ylittyvät resurssien niukkuuden takia. Lastensuojeluilmoitusten käsittelyt ja palvelutarpeen arvioinnit viivästyvät. Ongelma ei ole vain se, että odottavan aika on pitkä. Vaikka ei tarvitsisi pelätä mitään ”Eerikan tapaukseen” verrattavaa murhenäytelmää, lasten kaltoin kohteluun tai vaikeuksiin pitää havahtua ajoissa.

Siksikin palkkauksen tasoa suhteessa työn vaativuuteen on syytä tarkastella. Alan ammattilaisten kouluttamisesta ei ole hyötyä, jos viroista puuttuu vetovoima.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.