Lukijalta: Digitaalisointi ei kasvata

Pohdin pitkään lukemaani Kotkan vihreiden tekstiä, joka oli positiivinen ajatuskyhäelmä vihertävään malliin. Digitaalisesti tehtiin kyllä hieno loikka, etäopetuksen suhteen. Koronavirus opetti meille paljon.

Osattiin suomalaisittain varautua pahimpaan ja toimia oikein ja nopeasti uudessa tilanteessa. Siitä kiitos kaikille meille.

Siinä, että etäopetuksesta tulisi osa koulun arkea, etenisin varovasti. Lapset kasvavat yhteydessä muihin. Tarvitaan läsnäoloa, niin vanhemmilta kuin koulun aikuisilta. Yksilökeskeinen kulttuurimme tuottaa jo nyt lapsia ja nuoria, joiden toimia emme halua nähdä. Mitä tapahtuu näille itsekseen kasvaville tulevaisuuden toivoille? Digitaalisointi ei kasvata.

Korona sai meidät perheet tekemään kaikkemme. Sekä opetushenkilökunnan että perheet. Kyse oli poikkeustilanteesta. Monissa perheissä vanhemmat olivat lastensa tukena etäopetuksessa. Tätä ei pidä aliarvioida. Paluu normaaliin arkeen on täysin eri tilanne.

Mistä löytyy rahat siihen, että voisimme kustantaa päätelaitteet kaikille koulua käyville? Ajatus on kaunis ja kannattava, mutta Kotkan tämänhetkisessä taloudellisessa tilanteessa, onko ensimmäisenä? Vai onko tarkoitus säästää opettajien ja muiden lasten kouluarjessa työtään tekevien palkoista?

Eihän tehdä virheitä, anteeksi vihreitä?

Heljä Halinen (ps.), Kotka

Uusimmat uutiset