Lukijalta: Se, joka on ollut köyhä, osaa arvostaa muita saman läpikäyneitä

Jotkut syntyvät kultalusikka suussa, jotkut eivät edes tiedä, mitä se tarkoittaa. Täytyykö etenkin nykynuorten hävetä tyhjää lompakkoa? Kun ei ole varaa ostaa samanlaisia merkkivaatteita kuin muilla kavereilla. Ja sitten kinutaan vanhemmilta rahaa. Synttäreiksi toivotaan, tietty, rahaa, rahaa, myös kalliit lahjakortit eri liikkeisiin ovat suosittuja.

Ennen vanhaan jouluna lahjaksi saattoi saada omenan ja muutaman piparin. Mitä vikaa on villasukissa, jotka lämmittävät?

Onko köyhyys noloa? Rikkaat vinguttavat luottokortteja, köyhät syövät makaronia. Mutta voiko köyhyydestä nousta rikkauksiin? Se, kuka on ollut ennen köyhä, osaa varmasti arvostaa muita saman läpikäyneitä.

Mitään ei saa ilmaiseksi, polku menestykseen voi olla pitkä ja kivikkoinen. Ja joskus sitä ei vaan tule. Ihminen voi olla myös henkisesti köyhä, ja kaatuilla ja poukkoilla miten sattuu. Ja rikkaat jyräävät yli.

Toimiiko tasa-arvoisuusköyhän ja vähemmän köyhän välillä, epäilen. Kuka onkaan tässä maailmassa hyvä, parempi, paras. Rikkaat tietenkin edellä. Köyhien sopii laahustaa perässä ja kumartua. Köyhä kun voi olla kaunis ja rikas ruma. Ei pidä hävetä, vaikka tilillä olisi pelkkä vitonen. Sydämessä voi olla jotain paljon suurempaa.

Päivikki Puonti, Hamina

Luetuimmat