Lukijalta: Eduskuntavaaleissa on kyse myös henkisestä ilmastosta

Olisikohan perussuomalaisten Janne Nyholmin ja Antti Pakkasen syytä vetää sanojaan takaisin? Uuden-Seelannin tapahtumien valossa heidän äärioikeistolaista ajattelua ruokkiva kirjoituksensa (KySa 15.3.) on omiaan lietsomaan vihaa maahanmuuttajia kohtaan ja lisäämään maaperää kotimaisille terrori-iskuille. Tarvitaan vain yksi vinksahtanut tyyppi, joka ottaa tosissaan tällaisen kirjoittelun, niin se on siinä.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuoreen kyselyn valossa suomalaisten asenne maahanmuuttajia kohtaan on kehittynyt sallivampaan suuntaan. Tietenkään kukaan ei tänne ehdoin tahdoin pakolaisia halua, mutta määrät ovat niin vähäisiä, että niiden takia ei kannata meteliä pitää. Perussuomalaisilla tosin ei ole mitään muuta esittää kuin aikansa elänyt poliittinen manifestinsa, vaikka valtakunnassa riittäisi muita ongelmia vaikka kuinka paljon. Ongelmia, jotka eivät johdu maahanmuutosta.

Nyholm ja Pakkanen toteavat, että edessä ei ole ilmasto-, vaan maahanmuutto- ja turvallisuusvaalit. He erehtyvät pahemman kerran. Tulevat vaalit ovat ilmastovaalit kahdesta syystä: kyse on ilmasta, jota hengitämme, mutta myös vaalien jälkeisestä henkisestä ilmastosta, jonka suurimpana uhkana on äärioikeiston kannatuksen lisääntyminen. Äärioikeiston nousu johtaisi vakavaan sisäisen turvallisuuden murenemiseen, kuten tapahtui Uudessa-Seelannissa.

Jukka Poikolainen, Kotka

Luetuimmat