Lukijalta: Mitä vaikeaa on suomalaisten äitien ja lasten pelastamisessa vankilamaisista olosuhteista?

Suomalaisten poliitikkojen on aika lopettaa pallottelu al-Holin leirillä Syyriassa olevien suomalaisten Isis-äitien ja lasten kohtalolla. Äidit ja lapset on tuotava Suomeen samalla operaatiolla ilman mitään mutinoita.

Antti Rinteen (sd.) johtama hallitus nostaa Suomen pakolaiskiintiötä, mutta nyt mietitään pitäisikö samantapaisissa olosuhteissa leirillä asuvat suomalaiset tuoda kotiin vai ei. Uusi sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo julkisuudessa, että kysymys on vaikea. Mitä vaikeaa on suomalaisten äitien ja lasten pelastamisessa vankilamaisista olosuhteista? Pikemminkin luulisi, että mukana olleille tulee hyvä mieli onnistuneesta operaatiosta.

Kannattaa muistaa, että äitejä ja lapsia ei syytetä rikoksista. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah puhui television EU:n parlamenttivaalien tentissä kansainvälisestä tuomioistuimesta, mutta nämä puheet ovat täyttä hölynpölyä. Essayah tuomitsi ihmiset aivan kuin he olisivat syyllisiä ennenkuin edes esitutkinta on suoritettu! Eikä edes tuomioistuinta ole olemassa, eikä tule koskaan olemaan. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho piti samassa tentissä äitejä ja lapsia kävelevinä pommeina. Mistä Halla-aho tämän tietää? Lapsista voi tulla kunnon kansalaisia ja eri ammattien osaajia aikanaan. Ja lapsia Suomi tarvitsee.

Antti Rinteen johtaman hallituksen ministereiltä vaaditaan nyt suoraselkäisyyttä ja toimenpiteitä äitien ja lasten tuomiseksi Suomeen.

Pentti Heinonen, Hamina