Lukijalta: Metsäkirkossa julistetaan eläinten joulurauha

Jarmo Mäkinen ihmetteli Kymen Sanomissa 4. joulukuuta Koirien joulukirkkoa. Kotka-Kymin seurakunta on yhteistyössä Kotkan Koiraystäväinseuran kanssa järjestänyt metsäkirkkoa Kymin kirkonmäellä jo useamman vuoden ajan. Metsäkirkosta käytetään myös nimitystä Koirien joulukirkko, sillä myös perheen lemmikit ovat tapahtumaan tervetulleita.

Tapahtumasta on muodostunut hyvänmielen tapahtuma erityisesti koiranomistajille. Tilaisuudessa luetaan eläinten joulurauhan julistus ja lauletaan joululauluja. Lopussa halutessaan eläimille toivotetaan yksitellen siunattua joulua. Lemmikit koetaan usein perheenjäseniksi, mutta heitä ei kuitenkaan allergiasyistä voi tuoda kirkkoon sisälle, tästä on syntynyt ajatus metsäkirkosta.

Siunauksella kristillisen käsityksen mukaan tarkoitetaan Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Kristillisessä kirkossa siunaus liittyy tapahtumiin, joissa Jumalan rakkaus näkyy erityisesti maailmassa. Jumala siunasi ihmisen, kaiken elollisen ja koko luomakunnan sen jälkeen, kun hän oli päättänyt luomistyönsä. Jumalan rakkautta riittää kaikille, niin meille ihmisille kuin eläimillekin. Tällä metsäkirkossa olevalla lemmikkien siunauksella toivotamme sitä kaikkea hyvää mitä Jumala voi antaa ja toivotamme samalla hyvää ja siunattua joulua.

Elise Hasanen

seurakuntapastori

kirkkoherra

Anna-Tiina Järvinen

kirkkoherra

Kotka-Kymin seurakunta