Lukijalta: Kotkan toimintaan realismia—ei utopistisia kuvitelmia

Tilastokeskuksen julkaisema tutkimus vahvistaa jo vuosikymmeniä, tapahtuneen kehityksen kaupungissamme. On todella realistinen aika herätä tajuamaan, minne olemme menossa. Realismi edellyttää ajattelun ja toiminnan tulevaisuudesta asettuvan maan pinnalle – ei utopistisiin kuvitelmiin positiivisesta tulevaisuudesta meidän kaupunkilaisten elämän rikkaudesta.

Utopistisiin kuvitelmiin kuuluu rantaradan hehkutus Etelä-Kymenlaakson positiivisen tulevaisuuden pelastajana. Tässä jopa kaupungin päättävän elimen kaupungin valtuuston puheenjohtajakin on tämän ajattelun kannalla. Totean tässä, että valtio ei tule investoimaan miljardeja euroja ihmisasutuksiltaan vähenevien seutujen kulkuyhteyksiin. Totean vielä, että Kansallinen kokoomus ei tue tällaista menopolitiikkaa.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö on huolestunut kaupunkimme talouden tuloksesta tänä vuonna. Toivottavasti tapahtuu realistinen herätys vastuun ottamisesta taloudesta meidän kaikkien asukkaiden elämän menestymisen hyväksi. Ei enää keksitä, mitä nyt myytäisiin, jotta taloudellinen tilinpäätös näyttää taas tasapainoa. Eikä myöskään, kuten viime valtuustokauden päättyessä, nosteta kunnallisveroa.

Googlen lisäinvestointi Haminaan on todella positiivinen asia, joka pitää osaa käyttää realistisesti hyväksi. Sen tuoma lisä työpaikkojen määrään on noin 30–40 ihmistä rakennustöiden päätyttyä.

Menneisyys on menneisyyttä ja toivottavasti se ei uusiudu esimerkiksi luottamuksella viiden miljoonan asukkaan Pietarin olemassaoloon.

Vielä. Mikä on Cursorin vastuu tässä Etelä-Kymenlaakson alasajossa

Reino Suni, Kotka