Lukijalta: Poliitikkojen lupaukset jäävät puheiksi

Eduskuntavaalit ovat tulossa ja nyt puhetta toreilla ja markettien edessä piisaa. Aiheina ovat sote, epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, työttömyys, vanhukset, perheet, ilmastonmuutos, köyhyys, turvallisuus ,säästöt, syrjäytyminen ja monet muut asiat. Puolueet ja niiden edustajat lupaavat kaikkea hyvää tulevaisuudessa ja ikävä kyllä ne jäävätkin vain puheiksi eikä toteudu koskaan.

Toreilla kauan sitten Roomassa oli sama meininki: leipää ja sirkushuveja, nyt kahvia, pullaa, soppaa ja unohdettavia lupauksia. Onkohan huomioitu kahta asiaa ennen kuin luvataan äänestäjille mammonaa ja hyvää tulevaisuutta? Virkamiehet puhuvat nyt jo, kuinka paljon pitää säästää tulevalla hallituskaudella. Samaan aikaan on EU:hun kuuluminen kalliimpaa maallemme, kun britit eroavat unionista. Eli rahaa menee ulkomaille enemmän kuin viime vuosina eikä kotimaan ongelmien ratkaisemiseen ja tukemiseen.

Eli vaalien jälkeen maapallo pyörii radallaan ja jatkamme samaan malliin kuin nyt. Köyhät köyhtyvät ja rikkaat voivat jatkaa ”skumpan” ja oman egonsa kasvattamista ilman huonoa omatuntoa. Valitut kansanedustajatkin voivat jatkaa oman edun tavoittelua, ja taksilla pitää ajaa joka paikkaan. Ikävä kyllä tämä on kylmä totuus nyky-Suomesta ja sen menosta.

Risto Kolehmainen, Kotka