Lukijalta: Lapsiperheiden asiat ja syrjemmällä keskustasta asuvat menevät ilman muuta Kantasatama-hankkeen edelle

Kotkan kaupunginvaltuusto jatkaa edelleen Kantasatama-hanketta ilman hotelliehtoa. Mielestäni tämä peli olisi viimeistään nyt vihellettävä poikki. Kun nyt vaan ei toteutettaisi samanlaista virhearviota kuin Haminan jättilipputangon yhteydessä. Kantasatamassa on jo Vellamo, sekä Sapokassa Maretarium. Ne ovat hienoja, mutta käsittääkseni taloudellisesti tappiollisia.

Mielestäni alun perin kuntalaisten veroeuroja ei ollut tarkoitus käyttää tähän hankkeeseen. Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kuntalaisten verorahoja olisi tarkoitus käyttää noin 25-27 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 valtuusto linjasi, että hanke saa maksaa enintään 20 miljoonaa euroa. (Kysa 5.3.2019) Vertailun vuoksi uusi koulu Pihkooseen maksaa noin 6,7 miljoonaa. Kuinka monta uutta koulua saataisiin rakennettua Kantasatama-hankkeen rahoilla ja saataisiin vältettyä viiden tai kuuden päiväkodin yhdistyminen Itä-Kotkassa, sekä jättikoulun rakentaminen Karhulan keskustaan? Lapsiperheet ovat mielestäni etusijalla ja syrjemmällä keskustasta asuvat menevät ilman muuta kantasataman edelle.

Kotkassa on myös ansiokkaasti suojeltu metsiä, 164 hehtaaria, Metso-ohjelman avulla. Kehittämistä sillä saralla vielä on. Tiedämme lintujen ja hyönteisten lajikadon. Karhulan palaneen Kalliopytingin tilalle kaavaillaan kerrostaloa, vaikka se kuuluu alueena kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Paanutalo-alueeseen, sekä ympäristöministeriön Kotkan kaupungin kaupunkipuistoalueeseen. Elävää maa-alaa pitäisi säästää kaupunkipuistoiksi, lasten virkistysalueiksi, sekä luonnonniityiksi. Joka paikkaan ei kai ole järkevä rakentaa. Tyhjilleen jääneitä rakennuksia Kotkassa kyllä löytyy, eikä niitä ole saatu hyödynnettyä. Tulevaisuudessa niitä on lisää, jos kouluja yhdistetään. Ainakin Metsolan koulu on jäämässä tyhjilleen.

Antti Koivisto KM, Kotka