Lukijalta: Tiutisen koulu heti auki

Kotkan kouluissa on paniikki. Sisäilmaongelmia on ainakin Hakalan, Rauhalan, Karhulan ja Helilän kouluissa. Lapset ja opettajat ovat vaarassa sairastua vakavasti. Pelokkaat vanhemmat ottavat lapsiaan pois perusopetuksesta ja pitävät heille kotikoulua. Toisille se on jo myöhäistä. Lasten elämä on tuhottu vain siksi, että he käyvät koulua Kotkassa. Jos joskus meidän pitäisi hävetä, niin nyt.

Väistötilojen kustannukset kaupungille ovat vuositasolla miljoonia euroja. Samaan aikaan kaupungin virkamiehet pähkäilevät, mihin lapsia tulisi sijoittaa sisäilmaongelmaisista kouluista. Itse olen kierrellyt kaksi kertaa syksyn aikana Tiutisen koulun tiloissa tarkastamassa koulurakennusten kuntoa. Koulun päärakennuksen vesikatossa on useita pieniä vesivuotoja, jotka on korjattu asettamalla astia vuotokohdan alle.

Kaupungin työsuojelupäällikkö väitti, että Tiutisen koulussakin on aikoinaan oireiltu. Kuka on oireillut? Itse olen keskustellut aiheesta kymmenien tiutislaisten kanssa, eikä kukaan ole koskaan maininnut oireilleensa koulun tiloissa.

Olen myös käynyt koulurakennuksissa ensihoitaja Tytti Ruutiaisen kanssa, joka on sairastunut altistuttuaan huonolle sisäilmalle. Meillä kummallakaan ei esiintynyt minkäänlaisia oireita koulun tiloissa ollessamme tai käyntimme jälkeen.  Nyt virkamiehet koulu auki ja heti! Koulun voi avata väistötiloiksi, jos siihen on halu! Tein asiasta jo syksyllä valtuustoaloitteenkin.

Samuli Sibakoff, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.