Lukijalta: Juha Sipilän hallitus on poliittisesti umpikujassa

Syksyllä 2015 pääministeri Juha Sipilän hallitus avasi Ruotsin vastaisen rajamme ennen näkemättömälle ulkomaalaisten ihmisten massamuutolle Suomeen. Sipilä tarjosi jopa omaa kotiaan käytettäväksi turvapaikanhakijoiden asumiseen, mikä vain kiihdytti laitonta ja hallitsematonta maahantuloa.

Rajan yli tulvi tuhansia ulkomaalaisia laittomasti vailla minkäänlaisia maahantulon edellytyksiä. Vain osalla oli todelliset perusteet hakea turvapaikkaa Suomesta ja kukaan ei edes tiedä vieläkään, hakivatko kaikki turvapaikkaa ennen kuin Tornion järjestelykeskus perustettiin.

Ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa on se, että hän eroaa pääministerin tehtävistä.

Nyt meillä on käsissä erittäin pahoja ja ikäviä ongelmia, jotka näkyvät ajoittain niin vakavina seurauksina kuin aina Turun terroristisessa tarkoituksessa tehdystä puukotustapauksesta aina viime aikoina kuultuihin alaikäisten tyttöjen seksuaalirikoksiin ja jopa raakoihin raiskaus tapauksiin saakka. Poliisilla on myös vaikeuksia poistaa maasta henkilöitä henkilöitä, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Suomalaisiin on iskenyt pelko ja vihaakin syntyy siitä turvattomuudesta, minkälaisia rikollisia näiden maahamme tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa on ja on ollut. Nyt pääministeri Juha Sipilä on kertonut ymmärtävänsä kansalaisten huolen ja järkytyksen.

Hän ei kuitenkaan ymmärrä sitä, että harva meistä suomalaisista enää luottaa häneen ja juuri hänen tulisi kantaa vastuu pääministerinä niistä seurauksista, mitä hänen johtamansa hallituksen järjetön päätös on aiheuttanut meille suomalaisille.

Pääministerin oma käytös vuoden 2015 tapahtumissa on yksi johtavimmista syistä, miksi sisäpoliittinen tilanne on ajautunut sellaiseksi, että kansalaiset kokevat turvattomuutta ja epävarmuutta niin paljon omassa arkisessa elämässään. Poliisin resurssitkaan eivät valitettavasti riitä vastaamaan tähän tilanteeseen.

Sipilän olisi pitänyt maamme ylimpänä poliittisena päättäjänä tarjota sitä turvaa ja huolenpitoa, mihin me suomalaiset olemme aina tottuneet eikä toimia juuri päinvastoin kuin hän on toiminut.

Juha Sipilä on sisäpoliittisesti umpikujassa. Hänen uskottavuutensa ja luotettavuutensa pääministerinä on mennyt. Ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa on se, että hän eroaa pääministerin tehtävistä.

Vesa Levonen,

kansalaispuolue, Kotka