Lukijalta: Kouluverkko ja liikenneyhteydet saatava kuntoon Kotkassa

Kotka on nykyisin muuttotappiokunta, jossa asukasluku laskee. Syntyneiden määrä on huomattavasti kuolleita pienempi. Kotkaan muuttaa lähinnä maahanmuuttajia, kun samalla lapsiperheet lähtevät pois.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Kotkasta on lopetettu useita pieniä ja toimivia lähikouluja, joita ei edes homeongelmat ole kalvaneet. Samalla, kun kyliltä on hävitetty koulut, ovat myös julkisen liikenteen palvelut vähentyneet.

Kotkan on otettava uusi suunta, jolla rakkaasta kotikunnastamme saadaan lapsiperheiden silmissä houkutteleva. Jo lopetetut kyläkoulut on mahdollisuuksien mukaan perustettava uudestaan, eikä vielä olemassa olevia tule lakkauttaa. Lähiöiden ongelmalapsia tulee päinvastoin kuljettaa pieniin kyläkouluihin, pienempiin ja rauhallisempiin oppimisympäristöihin. Samalla saadaan kyläläisten kulkuyhteydet kuntoon.

Koulujen läheisyyteen tulee myös suunnitella lähiliikuntapaikkoja, kirjastoja ja muita palveluita. Helsinkiin ajaa Kotkasta hieman yli tunnissa. Helsingissä on työpaikkoja, mutta asuminen on kallista, ja lähiöissä alkaa olla jo Ruotsille tyypillisiä ongelmia. Pieni koulu ja kyläyhteisö antaisi monelle helsinkiläiselle mahdollisuuden muuttaa Kotkaan.

Soile Suursoho, (ps.), Kotka

Luetuimmat