Lukijalta: Tosiasioita Sibakoffin heittoon Kantasatamasta

Valtuutettu Samuli Sibakoff (ps.) päätti mielipidekirjoituksensa (KySa 18.1.) Kotkan pääkirjastosta erikoiseen ”heittoon”.

Jotta kotkalaisille ei jää valtuutetun kirjoituksesta epämääräistä, jopa väärää tietoa, muutama täsmennys.

”Työ on pahasti kesken, koska resurssit ja rahat valuvat Kantasatamaan ja edelleen ”liikemies” Cameron Sawyerin taskuihin” Sibakoff kirjoitti.

Korjaan asiaa Kantasataman osalta. Kotkan Kantasatamaan alkaa pian rakentua Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Xamkin kampus sekä tapahtumakeskus, Satama Areena, joissa kummassakaan Cameron Sawyer ei ole millään lailla mukana. Kaupungilla ei ole voimassa sopimuksia hänen kanssaan. Lisäksi täsmennän, ettei Sawyer ole ollut rahallisesti saamapuolella kantasatamatyössä. Kaupungilta ei ole liikkunut rahaa hänen tileilleen.

Koska kaikki maksaa, tohdin arvata hänen käyttäneen rahaa Kantasataman suunnittelutyöhön sekä joidenkin paikalla olleiden rakennusten purkamiseen.

Mitä tulee kaupungin osuuteen, on se toteuttanut alueella laissa sille osoitettua kaavoitustehtävää. Tämän myötä alue on saanut uuden tulevaisuuden. Kotka saa upean, vetovoimaisen, nuoria kaupunkiin tuovan Xamkin kampuksen, sekä matkailu-, ravintola- ja palvelualoja tukevan tapahtumakeskuksen.

Kaupunki on kaavoituksella varautunut muihinkin työtä ja elinvoimaa lisääviin hankkeisiin, kuten UPM:n biojalostamoon sekä akkuklusteriin. Yhtä lailla niiden lopulliset investointipäätökset ovat avoinna eli epävarmoja. Liekö Sibakoff sitä mieltä, ettei kaupungin tule hoitaa kaavoitus- ja kehittämistyötään, vaan tarjota hankkeet auliisti muille kunnille poimittaviksi.

Pia Hurtta

SD-valtuustoryhmän pj.

kaupunkirakennelautakunnan pj.

Uusimmat uutiset