Lukijalta: Vuokratiloista luopumalla Kotka saisi rahat kahdenkin jalkapallokentän lämmittämiseen

Olemme saaneet Arto Tolsa -areenalle muutama vuosi sitten lämmitettävän keinonurmen. Muistan, että tuota päätöstä hiottiin kauan, onneksi sen saimme aikaan. Kaikki näytti hyvältä jalkapallokaupungissa. Nyt tehty ehdotus lopettaa kentän lämmitys vesittää koko idean. Ideahan oli, että saamme ympärivuotisen harjoittelukentän kotkalaisille jalkapalloilijoille ja enemmän harjoitteluvuoroja junioreille ja muiden lajien harrastajille Ruonalan palloiluhalliin.

Areenan kylmentämisen jälkeen urheilijat joutuvat jakamaan nyt jo osittain remontissa olevan Ruonalan hallin vähäiset vuorot, mikä käytännössä vähentää juniorivuorot minimiin edustusjoukkueen tieltä. Täytyy muistaa, että junioreissa on tulevaisuus, myös kotkalaisessa urheilussa.

Nyt on aika tehdä rohkeita uusia linjanvetoja, joilla kestämätön kulurakenne saadaan kuntoon!

Mitä korvaavaan säästöpuoleen tulee, niin itse keskittäisin virkamiesjohdon huomion sinne, missä on suurin kulupuoli. Tällä en tarkoita missään nimessä opetusta, vaan teknistä osastoa, jonne toivon tehtävän nykypäivää vastaavia uudelleenjärjestelyitä. Hyvä esimerkki on kaupungin toimien keskittäminen omiin tiloihin. Mainitaan vaikka Stellan talo, joissa toimii kaupungin toimitilahallinto, vuokrakulut vuodessa 108 000 euroa. Taitaa riittää vuoden vuokrat kahdenkin jalkapallokentän lämmitykseen?

Mitä sitten tulee vasemmistoliiton ikuiseen mantraan verojen korottamisesta? Ehdotus muistuttaa läheisesti voittoa tuottavia pörssiyhtiötä! Lisätään asiakkaiden kustannuksia, että saadaan paremmat voitot. Asiakkailla vasemmistoliitto tarkoittaa veroa maksavia kuntalaisia, sinua ja minua.

Käytännössä olemme toistuvasti tilanteessa, missä emme halua, tai uskalla, puuttua vuosikymmeniä vanhaan vinoumaan kaupunkimme kustannusrakenteessa, vaan paikkaamme sen veronkorotuksilla. Tätä on yritetty muutaman kerran viimeisten vuosien aikana, aina tuloksetta. Selviämme pari vuotta eteenpäin, kunnes kirstun pohja saavutetaan kerta toisensa jälkeen. Nyt on aika tehdä rohkeita uusia linjanvetoja, joilla kestämätön kulurakenne saadaan kuntoon! Toivon, että niitä kuullaan, kun kaupunginvaltuusto kokoontuu aiheesta keskustelemaan ensi maanantaina (11.2.). Pelko kuitenkin on suuri, että sama linja jatkuu, sillä mikään ei ole helpompaa, kuin kuin jättää muutokset tekemättä ja painaa pää pensaaseen.

Pasi Hirvonen, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kotka