Lukijalta: Suomalaisuus takaisin kaikille – Haluaisin voida sanoa olevani perussuomalainen leimautumatta puolueeseen

Olen jo kauan harmitellut, että yksi puolue ja sitä lähellä olevat tahot ovat omineet tunnusmerkeikseen kauniita suomalaisuuteen liittyviä sanoja ja symboleita. Perussuomalaisten sloganin "Suomi takaisin suomalaisille" voi tulkita niinkin, että puolue olisi palauttamassa nämä omimansa isänmaalliset symbolit ja nimet takaisin meille kaikille suomalaisille.

Olen kaukana perussuomalaisten ajastusmaailmasta. Olisi reilua, jos Perussuomalaiset puolueena muuttaisi nimensä ja me suomalaiset voisimme sanoa olevamme perussuomalaisia leimautumatta puolueeseen.

Suomen lippu kuuluu meille kaikille, eikä se voi olla äärioikeiston tai minkään liikkeen tunnusmerkki. Olen sisukas suomalainen ja toivoisin saavani takaisin suomalainen sisu -sanonnan ilman, että se liitetään uusnatsiyhteyksistään tunnettuun Suomen Sisu -järjestöön. Järjestössä toimii useita perussuomalaisia vaikuttajia, joten ehkä saamme sisu-sanankin takaisin.

Joulukuun 6:nnen päivän tahtoisin takaisin. Toivoisin, että perussuomalaiset ja heitä liki olevat tahot eivät osoittaisi mieltään ja marssisi heilutellen hakaristilippuja ja Suomen lippuja rinnakkain meille suomalaisille niin arvokkaana itsenäisyyspäivänä.

Saunavihta, ternimaito, kirnupiimä ja mämmi ovat ehkä liian arkisia, koska ne eivät ole kelvanneet symboleiksi. Ne varmaan säilyvätkin kaikkien suomalaisten käytössä – mämmi ainakin.

Raija Keveri, tavallinen "perussuomalainen", Kotka

Uusimmat uutiset