Lukijalta: Seuraava Joutomaa-festivaali Kyminlinnaan!

Meripäivät olisi ollut oiva tilaisuus alkaa elvyttää Kyminlinnaa. Harmi, ettei siitä tullut mitään. Kyminlinnan elvyttäminen kannattaa aloittaa pienimuotoisesti ja niin, että ihmiset ylipäätään saadaan ensin porttien sisälle. Kaikkein helpoiten se onnistuu jo olemassa olevien tapahtumien kuten esimerkiksi Meripäivien tai Kymijoki-päivän yhteydessä.

Ehkä kaikkein tehokkain keino Kyminlinnan elvyttämiseen olisi se, että seuraava Joutomaa-festivaali pidettäisiin siellä. Edellinen Joutomaa oli kuulemma tarkoitus pitää Karhulassa tai niin minulle sanottiin ja sitten itsekin yllätyin, että se olikin Kotkansaarella hylätyssä poliisitalossa: onnistunut tapahtuma silti. No jos se seuraava Joutomaa löytäisi kodin Karhulan suunnalta.

Kaikkein parasta Kyminlinnan elpymisen suhteen olisi tietenkin se, että minä rikastuisin ja hoitaisin homman himaan niin kuin se kuuluukin hoitaa. Ei voi mitään: nöyrän on oltava köyhä ja tehdään nyt ylipäätään jotain, että 200 vuotta vanha kulttuurihistoriallinen rakennelma jäisi oikeasti tulevillekin jälkipolville.

Jarno Jäppinen, kirjailija, Kotka

Uusimmat uutiset