Lukijalta: Jälleen kerran suljetaan kouluja ja päiväkoteja sellaisilta asuinalueilta, joissa olisi potentiaalia ja mahdollisuuksia lapsiperheiden asua

Yllättäen Kotkan kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkoselvitys tulee valtuuston päätettäväksi heti eduskunta- ja eurovaalien jälkeen. Kun me valtuutetut päätämme ensi maanantaina Karhulan alueen koulujen ja päiväkotien kohtalosta tulee muistaa muutama seikka. Jos koulu tai päiväkoti on sisäilmaongelmainen, on aivan selvää, että se tulee purkaa ja rakentaa tilalle uusi. Vanhan rakennuksen korjaaminen ei saa olla vaihtoehto!

Syyksi ei voida lausua, ettei kaupungilla ole rahaa! Rahaa tuntuu kyllä löytyvän järjettömään monitoimiareenaan, mutta ei enää uusiin koulurakennuksiin tai päiväkoteihin. Luojan kiitos muita kymmenien miljoonien hankkeita ei Kotkassa ole suunnitteilla, tai ainakaan minun tiedossani.

Vanhan rakennuksen korjaaminen ei saa olla vaihtoehto!

Esimerkiksi Metsäkulman päiväkodin ja Hakalan ala-asteen rakentaminen osittain samoihin tiloihin tuntuisi minusta järkevältä, koska Metsäkulman päiväkodissa, että Hakalan koulussa tilat eivät ole terveet. Tosin Hakalan koulu toimii jo väistötiloissa. Soitin kuitenkin muutamalle Metsäkulman päiväkotilapsen vanhemmalle ja päiväkodinjohtajalle, joiden tiedossa ei ollut tällä hetkellä minkäänlaisia sisäilmaongelmia. Aika erikoista, koska valtuutetuille väitetään toista?

Kuitenkin päiväkodin lopettaminen koko alueelta ajaa pois lapsiperheitä, eikä sitä halua kukaan. Samaan aikaan Kotkan kaupunkistrategian Poiju ykkösessä ”Oppiva ja yrittävä Kotka” mainitaan, että: ”Tarjoamme laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta”?

Olen huolissani siitä, että jälleen kerran loppuu kouluja ja lisäksi päiväkoteja sellaisilta asuinalueilta, joissa olisi potentiaalia ja mahdollisuuksia lapsiperheiden asua. Kotkan tulisi panostaa niihin peruspalveluihin ja unohtaa älyttömät visiot. Henry Lindelöfin aikakausihan loppui jo.

Toivon todellakin, että myös Metsäkulman, Suulisniemen, Popinniemen, Sunilan, Itärannan ja Tiutisen alueen lapsille on jatkossakin terve koulu ja päiväkoti, turvallisen matkan päässä!

Samuli Sibakoff, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka

Kommentoidut