Lukijalta: Maailman johtajien pitää tulla tolkkuihinsa

Elokuun alku vapautti meidät pahimmasta helleaallosta, jota äiti-luonto päätti tarjota myös tänne Pohjan perille. Muut tekijät pitävät huolen siitä, että hikoilun aihetta kuitenkin tulee riittämään myös tästä eteenpäin.

Kesä rauhoitti kiivaimman kotimaisen politiikan tekemisen, mutta pinnan alla kupruilee jo. Ja mikä muu kuin sote. Siinä vielä höyhenet pöllyävät ja karvat kärventyvät, kun kalkkiviivoille tullaan.Lisäksi päälle painaa vaalien suma. Luvata voi, että mediassa otsikoiden kirjainkoko kasvaa.

Edellä sanotuissa olisi jo tautia tarpeeksi, mutta muu maailma lykkää vielä omat mausteensa. Kun vallitseva suuntana on arvaamattomuus, omaan napaan tuijottelu, itsekkyys, röyhkeys ja lisäksi muutaman muun ikävän ominaisuuden rypäs, alkaa jo olla aika kysellä, jotta: ”onko syytä olla huolissaan”. Vastaus on myöntävä, syytä on.

Hurskaita toiveita voi esittää, mutta asiat korjaantuvat vain siten, että isokenkäiset vallankahvassa roikkujat tulevat tolkkuihinsa. Eiköhän jokaisen maan kielestä sellainenkin sana löydy.

Seppo Häkkinen, Taiplasaari