Lukijalta: Kaupassakäynti on kuin arkinen retki

Kaupat avautuvat jo aikaisin ja keräävät pitkin päivää asiakkaita. Meillä kaikilla on yleensä vakiokauppa, jossa ruokaostokset tulee tehtyä.

Kaupassa käyntikin on eräänlainen tapahtuma; kauppa on paikka, jossa tehdään paljon havaintoja – kuin retki. Mihin sinä kiinnität huomion muualle kun kaupan hyllyille? Tietenkin toisiin ihmisiin.

Jotkut saattavat ajatella, että toivottavasti vastaan ei kävelisi ihmistä, jota ei haluaisi nähdä. Aina voi olla niin kuin ei näkisikään, ja raukkamaisinta on mennä hyllyn taakse piiloon. Ehkäpä sinut nähdään kuitenkin.

Entä sitten asiakkaiden käytöstavat, tunnetaanko käytöstapoja välttämättä ollenkaan? Olen muutamia kertoja saanut mennä kassajonossa jonkun ystävällisen ja kohteliaan ihmisen edelle, jos minulla on ollut vain muutama ostos. Sitä täytyy arvostaa. Jotkut menevät tuhatta ja sataa, että varmasti ehtivät kassajonon ensimmäiseksi ja ohittavat törkeästi muita.

Minulle on myös useampaan kertaan muistutettu lompakostani, jottei se unohtuisi kassalle. Rehellisiä ihmisiä löytyy.

Päivä alkaa meillä jokaisella eri tavalla, kun käymme eri aikoihin kaupassa. Ja mikä onkaan mukavampaa kuin iloisesti hymyilevä myyjä. Yksikin hymy voi pelastaa koko päivän.

Päivikki Puonti, Hamina

Uusimmat uutiset