Lukijalta: Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata Suomeen ulkomailta

Ystävänpäivänä 14. 2. ulkoministeri Timo Soini (sin.) syytti eduskunnan kyselytunnilla Isis-järjestöä siitä, että Suomeen on saapunut yli 20 000 irakilaista turvapaikanhakijaa. Yhdysvaltojen ja Britannian kunniaton ja laiton hyökkäys Irakiin vuonna 2003 aiheutti sekasorron, jonka seurauksena myöhemmin syntyi Isis-järjestö. Miksi Soini ei syytä entistä presidenttiä George W. Bushia tai ex-pääministeri Tony Blairia Irakin sodan aiheuttamasta turvapaikanhakijoiden aallosta Suomeen?

Samassa yhteydessä Soini antoi ymmärtää, että Isis-järjestöön kuuluneilla Suomen kansalaisilla ei olisi oikeutta palata Suomeen. Samanlaisia lausumia ja kristillistä lähimmäisenrakkautta on myöhemmin kuultu myös muilta kansanedustajilta.

Tosiasia on kuitenkin kristallinkirkas, ja jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata Suomeen ulkomailta. Itseasiassa oikeusvaltion pitäisi hoitaa omansa kotiin kriisialueilta. Joten tervetuloa kotiin "Sanna" ja hänen lapsensa sekä muut suomalaiset Isis-järjestön jäsenet. Varmaan paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Pentti Heinonen, Hamina