Lukijalta: Kotoutuksessa maahanmuuttajia pitää opastaa työhön tai yrittäjyyteen—Ei sosiaalitukien hakemiseen

Luin Juho Eerolan kirjoituksen verotuloista ja Jukka Poikolaisen siihen kirjoittaman kommentin.

Eihän se ole maahanmuuttajien vika, vaan osaamattomien ja tunaroivien kotouttajien vika. Itse muutin tänne 1973, siis paljon ennen kuin varhaiskasvatuksen ja television kasvattama sukupolvi nousi päättäjien asemaan.

Sen sijaan, että kotouttajat opastaisivat ihmisiä työhön tai yrittäjyyteen kaikki panokset laitetaan siihen, miten sosiaalietuuksia oikeaoppisesti haetaan.

Neuvostoliittoon rähmällään oleva sukupolvi joutuu etsimään uusia suuntia, minne olisivat rähmällään. Vuonna 1990, kun Neuvostoliitto romahti, meistä tuli länsimaa ja sen takia tarvitaan kehitysmaista pakolaisia.Ok, alussa tänne ei oikeastaan kukaan ollut tulossa, joten ruvettiin haalimaan väkisin kiintiöpakolaisia.

1993 Siad Barre syöstiin Somaliassa vallasta, ja Aeroflot toi maksukykyiset somalialaiset Moskovaan. Eiväthän somalialaiset siellä viihtyneet, vaan he suuntautuivat länteen, ja länsikiimassa oleva Suomi otti heidät avosyliin vastaan.

Silloin Suomi neuvotteli jo EU-jäsenyydestä ja selvisi että EU jakaa vuosittain jokusen miljardin maahanmuuttoa edistävän ja rasismin vastaiseen työhön. Eli 1995 keksittiin Suomessa EU:n liittymisen myötä, sanat maahanmuuttaja ja kotoutuminen.

Sen ympärillä on luotu tuhansia työpaikkoja. Tavoite on muka integraatio, vaikka oikeasti pyrkimys on karsinoida maahanmuuttajat vähemmistöihin. Maahanmuuton ympärille rakennettu klusteri tarvitsee maahanmuuttajia. Itse maahanmuuttajat tulisivat paremmin omillaan toimeen ilman tätä klusteria.

Juho Eerola sen klusterin palveluksessa olleena tietää tämän, Jukka Poikolainen taas on asioista täysin pihalla.

Freddy Van Wonterghem, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka

Luetuimmat

Uusimmat uutiset