Lukijalta: Yksi joulukortti voi tehdä ihmeitä ja antaa lisää joulumieltä

Pian taas kaksikymmentäneljä päivää takana odotusta. Joulu on jo ovella. Odottavatko lapset pukkia ainoastaan? Lahjalistat riippuvat ovissa jo hyvissä ajoin.

Lelukansio on käyty läpi monet kerrat joka toiselta sivulta kun löytyisi jotain kivaa. Äidit ja isät voivat hieman huolestuneina katsoa vierestä; rahaa kun ei tahdo löytyä.Mutta pettyneen lapsen ilme on liikaa. Hymyllä sen sijaan ei ole rajaa, kun toiveet täyttyvät.

Yksi kortti voi tehdä ihmeitä ja antaa lisää joulumieltä.

Jokainen meistä tykkää tehdä toisesta ihmisestä onnellisen, tehdä hyvää. Mutta onko materiaali se? Yksinäisen joulu; onko hymy toiselta ihmiseltä sitten toiveiden täyttymys? Me etsimme kaikki joulumieltä ja joulurauhaa, ihmisestä riippumatta.

Joulukortit vaihtavat omistajaa. Eikö perinteinen joulukortti ilahduta edelleen? Vai onko se tekstari? Eikö olekin mukavaa, kun vaikka vanha ystävä muistaa. Muista siis sinäkin – vaihtokauppa. Yksi kortti voi tehdä ihmeitä ja antaa lisää joulumieltä.

Joulun odotus on myös yhtä kun kiire. Jotkut aloittavat jo valmistelut ajoissa, mutta on myös niitä, jotka "heräävät" viime tingassa. Kaupoissa aistii ihmisten kiireen, ja tungoksen. Ihmisen hädän, kun ei löydetä sopivia lahjoja, luottokortti laulakoon. Voiko joulu viedä köyhän konkurssiin?

Mutta kun lahjoja "pitäisi ostaa". Odottavatko aikuisetkin lahjoja? Tietenkin. Kallistuvatko lahjat mitä enemmän ikää tulee? Näin veikkaisin. Lapsi voi tyytyä pehmoleluun. Olemmeko me aikuiset sittenkin kaikista pahimpia, kun on kyse lahjatoiveista?

Jospa unohtaisimme hetkeksi lahjat, un joulu on muutakin. Nautitaan hyvästä ruuasta, toistemme seurasta. Sytytetään kynttilä. Katsotaan ikkunasta putoilevaa lunta. Lauletaan kauniita joululauluja.

Ja mennään vaikka sitten joulun jälkeen "poukkoilemaan" ale ostoksille.

Päivikki Puonti, Hamina