Lukijalta: Kaksi ehdotusta Haminan kaupungille

Haminan Kauppatorin eri tasoilta on rakennusvaiheessa unohdettu monien kaupunkilaisten tarvitsemat rollaattoriluiskat. Tämä tarve olisi ollut nähtävissä kaupungin asukkaiden ikärakennetta tutkittaessa. Nyt ennen torin seuraavaa suurta uudistusta tuollaiset ”kanaportaat” voisi kätevä puuseppä tehdä parissa tunnissa, mutta se ei vaan ehdotuksista huolimatta toteudu.

Pitkät hiekat on ilmeisen hyvä leirintäalue, mutta olen niin sanotusti sivusta kuullut matkailijoiden valittavan sen lyhyen sisääntulotien huonosta kunnosta ja kuoppaisena suorastaan kelvottomuudesta ajaa matkailuvaunulla. Itse en ole leirintäalueella asunut 1980-luvun alun jälkeen, jolloin sain juuri siellä ensivaikutelmani kaupungista. Kävin nyt tilanteen toteamassa havaiten sen melko kurjaksi. Kohtuullisen vähäisellä taloudellisella panostuksella tie- ja pysäköintialue saataisiin kunnostetuksi ja kestopäällystetyksi.

Nämä mainitut toimet talousasioista täysin tietämättömän arvioni mukaan tuskin maksaisivat edes miljoonaa euroa. Ne eivät tietenkään toisi lippumaailman ja suurlipun kaltaista viihtyvyyttä ja vetovoimaa, mutta olisivat kuitenkin vähäinen lisä maailmanluokan pikkukaupungin lumovoimaan.

Juhani Leinonen,

soittajavanhus ja humpuukin yleismies,

Hamina